Bejelentés


Star Wars minden mennyiségben!


Ingyenes Angol online nyelvtanfolyam kezdőknek és újrakezdőknek.
+
Ingyenes tanulmány:
10 megdöbbentő ok, ami miatt nem megy az angol.
Keresés a honlaponLinkekT.I.E.: Twin Ion Engine

TIE Fighter:A TIE vadászokat a Birodalom által használt cirkálók, űrcsatákban nagy hasznukat vették a TIE Fightereknek. Nagy előnye a hajónak, hogy rendkívűl gyors.

TIE Interceptor:A TIE Interceptor a TIE vadászok egyik fejlettebb változata volt, ez már négy panellel, valamint fejlettebb belsővel rendelkezett. A Galaktikus Birodalom leggyorsabb hajói közé tartozott, sebessége már-már a Felkelők által használt A-winggel is felért.

TIE Bomber:A TIE Bomber a Interceptor-hoz hasonlóan, a TIE-fighterek egyik jobb, gyorsabb változaza volt. Míg az Interceptor gyorsaságáról, a Bomber támadásáról volt híres.


TIE Defender:A TIE Defenderek egyike voltak a Birodalom legjobb és legfejlettebb hajóinak, nagy hasznát vették az Endor-i csatában. Ez a modell nagyban különbözött az előtte használatos TIE vadászokkal, a hiperhajtómű és az eltérítőpajzsok nagyban különböztek. Sebessége, harci képességei nagyban felűl múlták a többi starfightert. Ám nem terjedt el teljesen, hisz sokkal drágább volt, mint a többi birodalmi harci hajó. Ennek ellenére, ha ritkán ugyan, de használták őket, még Palpatine halála után is.

TIE Advanced:A TIE Advanced a TIE vadász előtti prototípus, egy valamivel fejletlenebb model volt.

TIE Avenger:
A TIE Avenger az Advanced egyik fajtája volt. Ezt leginkább gyorsasága miatt használták. Néha még Darth Vader is ilyennel közlekedett.

TIE Phantom:A TIE Phantom egy eltérítőpajzsokkal és hiperhatjóművekkel ellátott birodalmi hajó, amit sokszor elterelő hadműveletekre is használtak. Először a Yavin-i csatában használta őket a Galaktikus Birodalom, ám a vereség következtében megsérültek, nem tűntek elég masszívnak. Folytatták a fejlesztését, s végül a Hoth feletti csatában kipróbált darabok már jól működtek, Darth Vader pedig előszeretettel alkalmazta őket.

Mindazonáltal a Felkelők tudomást szereztek a létezéséről, s sok mindent megtudtak róla megfigyelőik segítségével. Ezeknek az adatoknak az alapján kitalálták egy olyan taktikát, amivel hatástanalítani lehet a Phantom-ot. Ezért nem tudott olyan eredményes lenni, mint ahogy várták tőle.

TIE Heavy Bomber:A Heavy Bomber egyike volt azon kevés TIE vadászoknak, amik egyaránt otthonosan mozogtak az űrben, és a bolygó légkörében. Ezt elsősorban arra tartották, hogy megsemmisítése a Felkelők nagyobb fegyvereit, hisz a Heavy Bomber ebben volt a legjobb.

TIE Oppressor:A TIE Oppressor a legritkább, limitált szériája volt a TIE vadászoknak. A Yavini csata után fejleszették ki.

TIE Lander:Ezt a modelt ellentétben a többi TIE vadásszal nem harcra, hanem csupán szállításra, utazásra használták.

TIE Hunter:A Hunter az egyik legrejtélyesebb vadász, a Birodalom direkt titokban próbálta tartani a Hunter tulajdonságait, hogy a Felkelők nehogy előnyt kovácsoljanak az információk birtokában. Csak rohamosztagosok használhatták.

Egyéb fajták:

TIE Vanguard:TIE Aggressor:TIE boarding craft:
Üzenőfal


Név:

Üzenet:Ingyenes honlapkészítő
Profi, üzleti honlapkészítő
Hirdetés   10
Végre értem amit angolul mondanak nekem, és megértik amit mondok.

KÖSZÖNÖM NOÉMI!