Bejelentés


Star Wars minden mennyiségben!


Ingyenes Angol online nyelvtanfolyam kezdőknek és újrakezdőknek. Ráadásul most megkapod ajándékba A Hatékony Angol Tanulás Titkai tanulmányom.


Keresés a honlaponLinkekRengeteg féle jármű található a Star Wars filmekben, itt vannak a legfontosabbak:

Millenium Falcon(Ezeréves Sólyom):Talán az egyik legfontosabb hajó a film(ek)ben. Han Solo nyerte Lando Carlissiantól, egy Random Szabak játék alkalmával. Han Solo hajója egy sokat megélt YT-1300-as öreg teherhajó, ám még mindig ez a leggyorsabb az egész galaxisban, köszönhetően a tulajdonosai átalakításainak. A második Halálcsillag elpusztításánál Lando Carlissian vezette.Slave:A Slave 1 hajó az ötödik részben tünt fel először, mint Boba fett hajója. Ám szintén látni lehetett a második részben egy Slave-t, ami Jango Fetté, Boba apjáé volt. Jango hajója kék, Bobáé zöld volt.Landspeeder:A Landspeeder Luke Skywalker hajója a negyedik részben, ezzel megy el megkeresni R2-D2-t, amikor rátámadnak a buckalakók. Szintén ezzel megy Obi-Wannal Mos Eisley-ba.


AT-AT:Az AT-AT-t, ismertebb nevén a Lépegetőt a Birodalom használta az ötödik részben, a Hoth bolygón. Felszíni támadásokhoz remek jármű, valamint roppant erős.


AT-ST:
Sokan keverik az AT-AT-t és az AT-ST-t. Pedig a kettő nem ugyanaz. Az AT-AT-t szárazföldi támadásokhoz használta a Birodalom, az AT-ST viszont felderítő jármű volt, persze használták harcokhoz is. A hatodik részben, az Endoron használták ezt, az Ewok faluban. A kettő között(AT-AT és AT-ST) még annyi a különbség, hogy az AT-AT négylábú, és lassan közlekedik, míg az AT-ST kétlábú, és gyorsabban közlekedik.


Csillagromboló:
A hatalmas Csillagrombolókat a Birodalom használta, erős pajzsa, s ágyúi miatt a Felkelők kisebb hajóinak esélye sem volt ellene. A negyedik, ötödik és hatodik részben rengeteg jelenet játszódik Csillagrombolókon, ami akár egy kisebb Halálcsillagnak is elmegy.


X-Wing (X-szárnyú):Az X-szárnyú vadászgép nevét különleges oldalsó szárnyairól kapta, amelyek képesek összecsukódni, s szétágazni, ezáltal egy X-et formálva. Kicsi gép, egyszemélyes. Több X szárnyúnak is szerepe volt a Halálcsillag(ok) megsemmisítésénél.


Y-Wing (Y-szárnyú)Az Y-szárnyú vadászgép a Lázadók Szövetségének egyik legrégebbi típusa. Vadászgépek ellen gyenge viszont Csatahajók ellen erősek.

AT-TEAz AT-TE-t a Köztársaság használta felszíni támadásokhoz a Klón Háborúk idején. Akár a meredek falon is képes menni. A Geonosisi csatában is ilyet használtak.

B-WingA B-wing egyike volt a Köztársaság és a Lázadók legnagyobb és legnehezebb hajóinak. Ackbar admirális szerint csak a kivételesen jó pilóták vezethetik. Ha kinyitja paneljeit, jobban hasonlít egy keresztre, mint egy B-re.

AAT:Az AAT-ket(Armored Assault Tank) a Szeparatisták használták felszíni támadásokhoz. Egy közepes méretű hajó, melyek először a Nabooi csatában tűntek fel.

A-wing:Az A-wing(A-szárnyú) egyike volt a Felkelők legerősebb, legmasszívabb és leggyorsabb hajóinak. Még a TIE Interceptor-nál is gyorsabb volt.

TX-130:A TX-130 (vagy IFT-X) a Köztársaság által használt tank. A Klón Háborúk alatt nagy hasznát vették, bár az AAT-k ellen nem mindig volt eredményes.


V-Wing:A V-winget a Köztársaság alkalmazta a Klón háborúk alatt. Később a Felkelők is használták, valamint ezeknek a részeit is felhasználták a TIE vadászok elkészítésében.

Hailfire-class droid:A Hailfire-class droid-okat (vagy IG-227), esetleg wheel droid(kerék droidokat)a Szeparatisták használták a Klón háborúk idején, s először a Geonosisi csatában tűntek fel. A köztársasági AT-TE-k ellen is sok sikeres harcot vívott.

T2-B repulsor tank:A T2-B repulsor tank a Felkelől által használt könnyű harci tank. Képes volt menni vizen és szárazföldön egyaránt, s képes volt több lövést leadni egymás után.

T4-B heavy tank:A T4-B heavy tank szintén a Rebellisek által használt jármű, ez már egy fejlettebb verziója a T2-B-s modelleknek, immáron két ágyúval ellátva. Közelről hatásosabb volt mint messziről, valamint 40 km/h-ával tudott menni.

Nebulon-B2 frigate(fregatt):A Nebulon-B2 fregatt a Nebulon-B escort fregatt egy tovább fejlesztett változata. Itt már figyelembe vették a nagyobb területet, hogy azt fegyverekkel szerelhessék fel. 17%-kal gyorsabb, és a pajzs is erősebb lett. Valamint ellátták egy ágyú-tartóval, ami elődjének nem volt.

Mon Calamari cruiser(cirkáló):A Mon Calamari cirkálót elsősorban utasszállításra alkalmazták a Felkelők, és később az Új Köztársaság. Mint ahogy a neve mutatja, a Mon Calamari faj fejlesztette ki, és ezek voltak az első csatahajók, amiket a Felkelők birtokba vehettek. Ezzel kialakítottak egy olyan fegyvert, aminek lehet esélye a Birodalmi Csillagrombolók ellen. Nagy jelentősége van ennek a hajónak, hisz erről a hajóról irányította Ackbar admirális a második Halálcsillag elleni csatát.

Lady Luck:A SoroSuub Personal Luxury Yacht 3000 típusú Lady Luck a szerencsejátékos, a Felkelők és az Új Köztársaság hősének, Lando Carlissiannak a hajója. Nevét Ymile-ról, Dominic Raynor barátnőjéről kapta, aki titokban segített Landónak elnyerni a Felhővárost Rayortől. Lando hálája jeléül hajóját Lady Luck-nak (Szerencsés Hölgynek) nevezte el. Lando hosszú karrierje során rengeteg hajót birtokolt (Köztük a Millenium Falcont is), ám a Lady Luck volt a leghosszabb ideig a tulajdonában. Nem sokkal az Endori csata után szerezte, és csak YU 11-ben vesztette el a Kesselen.
Üzenőfal


Név:

Üzenet:

Ingyenes honlapkészítő
Profi, üzleti honlapkészítő
Hirdetés   10
Végre értem amit angolul mondanak nekem, és megértik amit mondok.

KÖSZÖNÖM NOÉMI!