Bejelentés


Star Wars minden mennyiségben!


Ingyenes Angol online nyelvtanfolyam kezdőknek és újrakezdőknek.
+
Ingyenes tanulmány:
10 megdöbbentő ok, ami miatt nem megy az angol.
Keresés a honlaponLinkek

Grievous eredeti neve Qymaen jai Sheelal, és a Kalee bolygóról származó kaleesh volt. Népe nagy háborúban és a hukokkal, s a háború nagy alakjának számított, hisz nagy számban ölte a hukokat. Időközben megismerkedett ehy kaleesh nővel, akit a hukok megöltek, haragában bosszút esküdött, és Grievous-ra nevezte magát.

Qmyaen jai Sheelal, ifjú kaleesh harcosként:Grievous rengeteget ölt, még a hukok szülőbolygóját is ostromolta. Ám a hukok a Köztársaság segítségét kérték, és a jedik segítségével a kaleeshek kénytelenek voltak visszamenni saját bolygójukra.

Az Intergalaktikus Bankár Klán vezetője, San Hill és Dooku gróf bombát helyeztek el Grievous hajóján, a Martyron. Grievous ugyan túlélte a robbanást, de súlyosan megsebesült.

Dooku gróf tudta, mire fogja felhasználni. Dooku megölte Syfo-Diaz mestert, lefagyasztotta, s az ő szerveit ültette Grievous-ba, ezáltal egy kiborg szörnyet alkotva. A fénykard-vívás művészetére is megtanította, ezáltal Grievous egy Sith lovag is lett.

A Köztársaság és a Jedik akkor látták először, mikor Ki-Adi-Mundi, Aayla Secura, Shaak Ti és K`Kruhk előtt felfedte kilétét.

A Klón háborúk éveiben a Köztársaság legfélelmetesebb ellensége volt, sok Jedit megölt, pl. Adi Gallia, Nahdar Vebb stb.

Elfogta Palpatine kancellárt, ám Obi-Wan Kenobi és Anakin Skywalker kimentették őt, s Dookut is megölték. A gróf halálával Grievous lett a droid sereg vezetője.

Mivel tudta, hogy a Jedik őt keresik, az Utapaura menekült, a szakadárok vezetőit pedig a Mustafarra küldte.

A Jedi Tanács tudomást szerzett Grievous hol létéről, s Obi-Wan Kenobi le is győzte a kiborg Sithet.


Üzenőfal


Név:

Üzenet:Ingyenes honlapkészítő
Profi, üzleti honlapkészítő
Hirdetés   10
Végre értem amit angolul mondanak nekem, és megértik amit mondok.

KÖSZÖNÖM NOÉMI!