Bejelentés


Star Wars minden mennyiségben!


Ingyenes Angol online nyelvtanfolyam kezdőknek és újrakezdőknek.
+
Ingyenes tanulmány:
10 megdöbbentő ok, ami miatt nem megy az angol.
Keresés a honlaponLinkek

A Jedik:

A Jedi lovagok egy olyan egyénekből álló rend volt, amely érezni és használni tudta az Erőt. A Jedik a fény oldalán álltak. A rend története 25 000 évvel a Galaktikus Birodalom megalapítása előtt kezdődött. A rend kiinduló bolygója ismeretlen, de több feltételezés is van: a Coruscant, az Ossus és a Corellia, vagy egy mitikus, eltűnt bolygó, mint például a Had Abbadon, az Ondos és az Utapau.

Először csak egy meditáló rend volt, majd később aktívabb szerepet vállalt a galaktikus konfliktusban, míg megállapodtak a Coruscant bolygón a katasztrofális ruusani csata után.

A Jedi élete egy önfeláldozó élet volt. Akiknek valamennyire is adottságuk volt az Erővel szemben, születésük után nem sokkal a coruscanti Jedi templomba vitettek. Életük nagyon egyszerű volt, amely követte a Jedi törvényeket (tilos volt a kötődés az anyagi javak és érzelmek iránt). Ezt a felkészítést az elején egy elismert, tapasztalt Jedi csinálta, amíg az illető eléggé felkészült, hogy elinduljon a Jedik útján. Néha voltak kivételek, mint Anakin Skywalker esetében, de a legtöbb esetben nem tértek el a szabályoktól.

Rangok:
Ifjonc: nem hivatalos rang, 12 éves kor alattiakra vonatkozik

Padawan: az ifjak 12-13 évesen vizsgáztak a Jedi Tanács előtt, és ha sikerült nekik, átmehettek a vizsgán és megkapták a padawan titulust. A padawanok ekkor kerültek egy mester mellé, aki magához vette őket és folytatta a kiképzést. Tizennyolc éves korukban láttak hozzá általában a fénykardjuk összeépítéséhez. Ezek után még sokévnyi tanulásra volt szükségük míg elérték a Jedi lovag szintet azzal, hogy próbára küldte őket a Tanács és épségben tértek vissza.

Jedi lovag:aki már teljesítette a vizsgákat

Jedi mester: akinek legalább egy, sikeresen lovaggá vált tanítványa volt

Jedi kódex:

Nincs érzelem, béke van.

Nincs tudatlanság, tudás van.

Nincs szenvedély, egyensúly van.

Nincs halál, Erő van.

A Jedi nem keres hatalmat.

Jedi nem uralkodó, nem zsarnok.

A hatalmat keresni: elhagyni az Erő útját.

Elhagyni az Erőt a sötét oldalhoz vezet.

Az uralkodó és a zsarnok ellenség, de a Jedi nem használja fel a zsarnok erejét ellene.

Néha az ember rákényszerül, hogy öljön. Ölhet a Jedi lovag is, de csakis önvédelemből, illetve mások (főleg a gyengék és a jók) védelmében. Ölhet, ha ezzel az élet fennmaradását szolgálja.

A Jedi lovag sosem személyes hatalma vagy gazdagodása érdekében cselekszik. A Jedi lovag tudást és megvilágosodást, békét és harmóniát keres. Ugyanakkor le akarja győzni azokat, akik ezzel ellentétesen cselekednek: halált, zsarnokságot és tudatlanságot terjesztenek.

A Jedi lovag sosem cselekszik gyűlöletből, haragból, félelemből vagy agresszióból. A Jedi lovagnak mindig akkor kell cselekednie, amikor higgadt, amikor összhangban van az Erővel. Ha dühös indulatból cselekszik, enged a sötét oldal kísértésének.

A Jedi lovagnak minden helyzetben erőszakmentes megoldást kell keresnie, még ha nem is mindig találja meg. Néha nincs más kiút, harcolni kell és ölni. Olykor ez a legjobb lépés. Ám ez nem jelenti azt, hogy a Jedi lovagnak nem kellene más megoldást keresnie, hogy elintézze a dolgokat.

A Jedik 4 szabálya:
-A komromisszum-készség nem megvetendő jellemhiba, hanem becsülendő erény.
-A bölcs Jedit nem téveszti meg a látszat.
-Amit érdemes megszerezni, azt nem adják könnyen.
-Aki bízik önmagában, könnyebben bízik másokban is.

A Sithek:

A Sith-Rend olyan erőhasználókból állt, akik Az Erő Sötét Oldalának technikáit alkalmazták. Az egész pár évezreddel a Jedi-Rend megalakulása után történt. Pár Jedit, akik elbuktak próbáikon és a Sötét Oldalt használták, a Jedi-Tanács kizárt a Rendből. A Sötét Jedik a Korriban nevű bolygón telepedtek le, ahol egy különleges, humanoid és gyík keverékű élőlények éltek, akiket Sitheknek neveztek. A Sithek istenként néztek a Sötét Jedikre, akik kihasználva őket magasabb tudáshoz jutottak a Sötét Oldal által. A Sötét Jedikből lettek idővel a Dark Lord of the Sith-ek, azaz a Sith Sötét Nagyurai.

Sith kódex:

Nincs béke, harag van.

Nincs félelem, hatalom van.

Nincs halál, halhatatlanság van.

Nincs gyengeség, sötét oldal van.

Én vagyok a sötétség szíve.

Nem ismerek félelmet.

De félelmet okozok az ellenségeimnek.

Én vagyok a világok pusztítója.

Ismerem a sötét oldal hatalmát.

Én vagyok a gyűlölet lángja.

Az egész univerzum előttem hajol meg.

A sötétségnek áldozom magamat.

Ahol igazi életet találtam

A világosság halálában.


Üzenőfal


Név:

Üzenet:Ingyenes honlapkészítő
Profi, üzleti honlapkészítő
Hirdetés   10
Végre értem amit angolul mondanak nekem, és megértik amit mondok.

KÖSZÖNÖM NOÉMI!