Bejelentés


Star Wars minden mennyiségben!


Ingyenes Angol online nyelvtanfolyam kezdőknek és újrakezdőknek.
+
Ingyenes tanulmány:
10 megdöbbentő ok, ami miatt nem megy az angol.
Keresés a honlaponLinkekA Star Wars galaxisában rengeteg élőlény-csoport található, ezért itt van néhány, fontos faj:

Jawa:A Jawák a Tatooine-on éltek, ahhol főleg droidokal kereskedtek. Barátságos nép, de ha droidokat láttak, egyből elkapták, hogy el
lehessen adni. Ők voltak azok, akik az Episode 4 elején eladták R2-D2-t és C-3PO-t Luke nagybátyjának, Owen Lars-nak.


Buckalakók (Tusken Raider):


(bal oldalt a férfi, jobb oldalt a nő, alul a gyerek buckalakó)

A Buckalakók is a Tatooine-on éltek, a bolygó őslakosai voltak. Igen buta, de ugyanakkor durva személyiségük volt, akik fosztogattak, raboltak, s az arra járó embereket fogságba ejették, mint Anakin anyját, Shmi Skywalkert.

Zabrak:Eeth Koth, Agen Kolar és Darth Maul is ebbe a fajba tartozott. Tetsfelépítésük emberszerű, csupán a fejen lévő tüskék, valamint az érdekes mintázatú bőrszín különbözött az emberektől. Különlegessége a fajnak, hogy egyáltalán nem éreznek fájdalmat.

Hutt:A legismertebb Hutt egyértelműen Jabba. A faj ismertetőjele a nagy, kövér, nyálkás test, és egy farok.

Gungan:Jar Jar Binks is egy Gungan volt. A fajt nagy füléről, esetlen járásáról lehet megismerni.

Mon Calamari:A Mon Calamari faj hasonlít a halakra. Nagy, oldalra nyúló szemek, halszerű fej. Ackbar Admirális is Mon Calamari volt.

Ewok:
Az Ewokok barátságos, kicsi, szőrös, maciszerű lények. A Felkelők oldalán harcoltak a hatodik részben a Birodalom ellen.

Wookie (vuki):A vukik nagy, szőrös teremtmények, beszédük "nyőgésből" áll, de néhány ember, mint például Han Solo képes megérteni ezt a nyelvet. A legismertebb wookie Chewbacca.

Togruta:A Togruták emberi testfelépítésű élőlények, egyedül bőrszínűk (ami változó, lehet kék, piros, narancs stb.) valamint fejükön lévő csápok különböztetik meg őket az emberektől. Leghíresebb Togruták Shaak Ti jedimester, és Ashoka Tano, Anakin Clone Warsbeli tanítványa.


Bantha:
A Banthákat a Buckalakók használták, szállító és utazó eszközként.


Tauntaun:A Tauntaunokat a Hoth bolygót használták a Felkelők, ezeken közlekedtek.

Ugnaught:Az Ugnaughtok alacsony, furcsa kinézetű humanodiok voltak a Gentes bolygóról. Nagyon szorgalmas munkások, többek között ők is ott voltak, amikor befagyasztották Han Solót.

Twi`lek:A Twi`lek-ek a Ryloth bolygóról származó mindenevő lények voltak. Több színben is léteznek, legelterjettebb a kék, zöld és fehér fajok. A Twi`lekek nagyon okosak voltak, s rendkívűl könnyen tanultak meg új nyelveket. Sok nő rabszolgaként élt, de a legszebbek táncosként dolgoztak. Jabba palotájában is Twi`lek nők táncoltak. Leghíresebb Twi`lekek a tiszteletbeli Jedi mester és Tanács-tag Aayla Secura, valamint a Jabba szolgájaként elhíresült Bib Fortuna.

Toydari:A Toydariak egy madárszerű faj volt a Toydari bolygóról. A Toydariak nagy erénye, hogy nem hatnak rájuk a Jedi trükkök. Mindig fukarak és rosszkedvűek voltak. Állítólag távoli rokonságban állnak a Huttokkal. Watto is egy Toydari volt.

Rodiai:A Rodiaiak a Rodia bolygóról származó hüllők voltak. Különös arcáról lehet megismerni, valamint erőszakos kultúrájáról. Bár a legtöbb Rodiai fejvadásznak állt, akadtak köztük értékes művészek, kereskedők, sőt, magasrangú politikusok is. Greedo is ebbe a fajba tartozott.

Mynock:A Mynockok igazi kártevő lények. Szerettek űrhajók kiadta gázt nyelni, valamint szívesen rágcsálták meg a hajókat, ezzel nagy károkat okozva. Egy ilyen ilyesztette meg Leia hercegnőt, amikor azt hitték, egy aszteroida-mezőben szálltak meg.


Üzenőfal


Név:

Üzenet:Ingyenes honlapkészítő
Profi, üzleti honlapkészítő
Hirdetés   10
Végre értem amit angolul mondanak nekem, és megértik amit mondok.

KÖSZÖNÖM NOÉMI!