Bejelentés


Star Wars minden mennyiségben!


Ingyenes Angol online nyelvtanfolyam kezdőknek és újrakezdőknek.
+
Ingyenes tanulmány:
10 megdöbbentő ok, ami miatt nem megy az angol.


Darth Sion:Darth Sion, vagy ahogy ismerték, a Fájdalom Ura, egy Erőtől duzzadó Sith Lord volt a Régi Sith háború idején. A Nagy Sith háború alatt Exar Kun oldalán harcolt, ahol elesett. Azonban akkora volt benne a harag, a düh, hogy a fájdalmat meg sem érezte, ezzel pedig legyőzte a halált, és halhatatlanná vált. Bár a teste jelentősen megrongálódott, Siont a Sötét oldal egyben tartotta.

Sion szövetkezett a Sith Birodalommal, kiknek célja a galaxis feletti uralom volt, és olyanok oldalán harcolt, mint Darth Malak, vagy Darth Revan.

Malak halála, és Revan eltűnése következtében Sion egyedül maradt, ám nem sokáig: Darth Nihilus-szal és Darth Trayával alkottat triót. Ezt a mozgalmat Sith Triumvirátusnak nevezték, és céljuk továbbra is a Jedik elpusztítása volt. A Malachor V-ön Sion Traya tanításait követte. Ám Traya csalódást okozott, Sion és Nihilus pedig elűzték őt, s immár ketten folytatták harcukat.

Sion megtudta, hogy A száműzött Jedi (akit a Mandalóriai háború alatt történtek miatt száműztek a Jedi rendből) él. Sion nagyon közel került a Jedi elfogásához, ám Traya megelőzte, és ő járt sikerrel. Nem sokkal utána elszökött a Száműzött és csapata. Később, a Korribanon ismét fogságba került, de Traya furcsa érzéseket táplált a Jedi iránt, így elengedte. De itt még nem volt vége: Traya elárulta a Számőzöttet, és visszatért a Sithekhez, hogy Sion oldalán harcoljon.

A végső csatára a Malachor V-ön került sor: Siont számtalanszor ledöntötte lábáról a Száműzött, de az ereje nem hagyta el. Végül a Jedi győzni tudott, és megmutatta Sionnak, mekkora árat fizetett azért, hogy halhatatlan volt.

Darth Krayt:Darth Krayt, születési nevén A`Sharad Hett eleinte Jedi lovag volt a Köztársaság utolsó éveiben. A legendás "buckalakó-Jedi", Sharad Hett fia, és előbb Ki-Adi-Mundi, később An`ya Kuro padawanja. Apját már tinédzser korában meggyilkolta egy Jedi merénylő, Aurra Sing.

A Klónok háborúja alatt egy karizmatus tábornok volt a Köztársaság oldalán. Jó barátja volt Anakin Skywalker, akivel nem egyszer harcoltak együtt. Hett fő feladatai a háború alatt a Boz Pityn és a Saleucamin voltak. Túlélte a háborút, sőt, a 66-os parancs elől is el tudott menekülni.

Szülőhazájára, a Tatooine-ra tért vissza, ahol megesküdött, hogy a Galaktikus Birodalom ellen fog harcolni. Összetűzésbe került Obi-Wan Kenobival, ezért száműzték Hettet a Tatooine-ról, és ha ez nem lett volna elég megtudta, a Jedi Tisztogatás egyik fő oka Anakin volt, aki átállt a Sötét oldalra, és lett Darth Vader.

A`Sharad magát okolta a Jedi Rend bukása miatt, és fejvadász lett. A forduló pont életében a Korribanon történt: Yuuzhan Vong megkínozta, így Hett kénytelen volt átállni a Sötét oldalra, a neve pedig Darth Krayt lett. Újraépítette a Sith Rendet a Korribanon, a Jedik tudta nélkül. Krayt sokáig tétlen volt, hogy ne derüljön ki mi történt a bolygón.

Fő célja az Új Köztársaság legyőzése volt. Szövetségeket kötött, hogy megerősítse hatalmát. Hét éven keresztül uralta a galaxist, mikor tudomást szerzett Cade Skywalker létezéséről. Krayt attól félt, hogy egészségi állapota miatt nem fogja tudni megtalálni Cadet, akinek fel akarta használni gyógyító képességeit. Ám céljait keresztűl húzta a Had Abbadon történt csata, ahol Kraytot megsebesítették. A hatalma mindazonáltal erősnek bizonyult, és túlélte a döfést. De ezután érkezett Darth Wyyrlok(3.), aki végleg megölte a Sith Lordot, hogy véget vessen Krayt fájdalmának.

Darth Wyyrlok (1.):Wyyrlok egy Chagri Sith Lord, aki főként Darth Krayt védelmezőjeként dolgozott. Wyyrlok komoly sebeket hordozott magán, elvesztette jobb szarvát. Szinte egész élete alatt Krayt bábja volt. Az ő lánya Második Darth Wyyrlok.


Darth Wyyrlok (3.):Wyyrlok követte nagyapja és anyja hagyományát: ő is Darth Krayt védelmezője volt. Egy lányt folyamatosan tanított a Korribanon, akiről remélte, hogy egyszer elfoglalhatja a helyét. Wyyrlok mindenhova követte Kraytot, mint ahogy a Coruscantra is, ahol Krayt császár lett, és megalapította a Sith Birodalmat.

Krayt hét évnyi virágzása alatt Wyyrlok végig mellette volt. Mestere egészségi állapota azonban folyamatosan romlott, Wyyrlok pedig hiába keresett orvosságokat, nem talált megfelelőt. Cade Skywalkert szerette volna megkérni, hogy különleges gyógyító Erőivel tegye újra egészségessé Kraytot, ám ez nem jött össze. Wyyrlok veszélyes útra indult a Deep Core-ba, hogy megtalálja a megfelelő gyógymódszert. Nem járt sikerrel, ráadásul mesterét súlyosan megsebesítették a Had Abbadon-on, és Wyyrlok (talán azért, hogy mestere ne szenvedjen) megölte.

A halálról egyedül ő tudott, és Kraytot a Korribanon lévő templomban temette el. Célja Krayt halála után is ugyanaz volt továbbra is, mint mesteréé egykor: Minél nagyobb hatalmat szerezni a Sitheknek.

Saarai:


Saarai nem más, mint Wyyrlok (3.) lánya. A sors(és elődei) úgy akarta, hogy apja (valamint nagyanyja és dédapja) nyomába lépjen, ezzel ő legyen Krayt következő védelmezője. Miután apja megölte Wyyrlokot, XoXaan templomában Saarait bízták meg Krayt sírjának őrzésével. Tehát Wyyrlokon kívűl ő is tudott Krayt haláláról. Darth Stryfe egyszer arra kötelezte Saarait, hogy engedje be a sírba, ám a lány ezt nem engedte. A fegyvertelen küzdelemből Saarai jött ki győztesen, méghozzá az Erő használatával. Mindazonáltal a végső csapás előtt apja megállította, és azt mondta, hogy engedje be Stryfe-t. Később apját többször elkísérte a Coruscantra.

Maris Brood:
Maris Brood egy Zabrak fajba tartozó Jedi, később Sith. Marist már fiatalkorában felfedezte a Jedi Rend, és megkezdték tanítását. Jedi képességeinek nagy részét mesterétől, Gray Pilgrimtől tanulta a Klónok háborúja alatt.

A 66-os parancs idején mesterével eltudtak menekülni, ám Gray inkább úgy döntött, elrejtőzik. Ekkor jött a képbe a Jedi Tanács egykori tagja, Shaak Ti, aki tanítványául fogadta Marist, és elrejtőztek a Felucián. Broodban nagy volt a bosszúvágy Vader után, és ezek az érzések a Sötét oldal felé sodorták.

A Feluciára érkezett Galen Marek, Vader titkos tanítványa. Első találkozásukkor még nem harcoltak, ám Starkiller megölte Shaak Ti-t, ezzel Maris ismét mester nélkül maradt. A harc elkerülhetetlen volt: Marek Organa szenátort szerette volna kimenteni a nő fogságából. Vader tanítványa legyőzte Broodot, ám bebizonyította, hogy van benne jóság: Maris könyörgött neki, hogy ne ölje meg, Starkiller pedig megkegyelmezett a Zabraknak, és szabadon elmehetett, Organa pedig Starkillerrel tarthatott.

Darth Maladi:
Darth Maladi, eredeti nevén Malincha egy Erő-érzékeny nő a Devaron bolygóról. Apja halála után Darth Krayt vállalta el tanítását. A Sithek módszereit követte, és Darth Krayt mellett Sith Úrnő lett. Maladit megkínozták, manipulálták minden készségét azért, hogy nagy legyen benne a Sötét oldal. Éles eszének köszönhetően sokat kísérletezett, hogy az új technikákat a Sithek javára tudja fordítani.

YU 127-ben csatlakozott egy mozgalomhoz, melynek célja a Sithek fő ellensége, az Új Köztársaság leverése volt. Mikor Krayt uralkodott, Maladi volt a jobbkeze. Tíz évvel később Krayt nehéz feladattal bízta meg Maladit: Elfogni Cade Skywalkert. Néhány próbálkozás után a Sithek végül sikerrel jártak, és Maladi addig kínozta, ameddig tudta. Később Cade megszökött, Maladi feladata pedig ismét Skywalker felkutatása volt. Mikor felfedezték, hogy hol tartózkodik, Maladi és mestere egyből elindult a Had Abbadon bolygóra, hogy találkozzon feltételezett fogva tartójával, Celeste Morne-val. Mint utólag kiderült, ez egy csapda volt, amit Cade, Morne és még néhány katona szervezett. A harc során Maladi nagyon komoly sérüléseket szerzett, a Sithek pedig el bukták ezt a csatát.

Maladi egyre biztosabb volt benne, hogy Krayt nem élte túl az összeütközést. Darth Wyyrlokra gyanakodott, ám nem foglakozott ezzel, hanem találmányai fejlesztésével ügyködött. Találkozott Darth Nihllel, aki azt mondta, menjen a Korribanra megtudni az igazságot, ám sok dolgot itt sem tudott meg.

Darth Bandon:Darth Bandon egy Jedi, később Sith padawan volt a Sith Birodalom uralkodása, valamint a Revan-Malak harc alatt. Mikor a Sithek megszállták az Endar Csúcsot, Bandon is tagja volt a Sith legénységnek, s legfőbb célja Bastilla Shan elfogása volt. Bár Bastilla elfogásával nem járt sikerrel, megölte Trask Ulgot, aki feláldozta magát hogy megmentse Revan életét, akit a Jedi Tanács programozott át, és törölte ki egykori Sith énjét.

Revan elfogása Calo Nord feladata lett volna, ám a fejvadász elbukott, így Malak jobbkezét, Darth Bandont küldte erre a feladatra. A Mannanon került sor a harcra Revan és csapata, valamint Bandon és néhány Sith között. Revanék könnyű szerrel elintézték őket, ráadásul olyan dolgok birtokába jutottak, amiknek később nagy hasznát vették.

A menü folyamatosan frissül!


Ingyenes honlapkészítő
Profi, üzleti honlapkészítő
Hirdetés   10
Végre értem amit angolul mondanak nekem, és megértik amit mondok.

KÖSZÖNÖM NOÉMI!