Bejelentés


Star Wars minden mennyiségben!


Ingyenes Angol online nyelvtanfolyam kezdőknek és újrakezdőknek.
+
Ingyenes tanulmány:
10 megdöbbentő ok, ami miatt nem megy az angol.
Keresés a honlaponLinkek

A harmadik és a negyedik rész között Vadernek volt egy titkos projectje. Méghozzá tanítványt szerzett magának. A The Force Unleashed című játékban ez a történet játszódik le, akik már végig vitték a játékot, azoknak biztosan ismerősen hangzik a történet.

Darth Sidious fülébe jutott, hogy néhány Jedi túlélte a 66-os parancsot, ezért rohamosztagos csapatokat és Darth Vadert küldte a Kashyykra, hogy a maradék Jediket is kiírtsák. Kento Marek-kel került harcba Vader, aki könnyen meg is ölhetette volna őt, ám az utolsó csapás előtt valami kiragadta a kezéből vörös lézerkardját. Kento Marek fia volt az, Galen Marek! Vader kardja nélkül is könnyen megölte Kentot, méghozzá megfojtotta. Ám a gyermek Vader felé tartotta a lézerkardját, mire a rohamosztagosok célba vették az ifjút, hogy megölik, mivel veszélyt jelent Vader nagyúrra. Ám Vader visszaszerezte kardját, kivédte a lövedékeket és megölte a rohamosztagosokat, ezáltal megvédve a fiút. Ekkor eldöntötte hogy magával viszi, és sithet farag belőle.

Marek-nek azt hazudta, amit Luke Skywalkernek is mondogatott később: együtt elpusztítják az uralkodót, és ketten fognak uralkodni a galaxisban. Ám Vader terve más volt, valójában az volt a célja Marekkel, hogy a megmaradt jediket megöleti vele.

Galen Marek álneve Starkiller volt.

Első küldetése az volt, hogy megölje Rahm Kota mestert, akiről senki sem tudott semmit, ám Sidious kémjei megtalálták őt, miután elrejtőzött a 66-os parancs idején. Starkiller legyőzte Kotát, és még a fénykardját is elvitte Vader-nek. Érdekes, hogy Kota figyelmeztette Mareket, hogy nehéz jövő vár rá, és Vader el fogja árulni.

Később Starkiller Raxus Primez és Kazdan Paratust is legyőzte.

Ezután elérkezett Starkiller talán legnagyobb próbatétele. Meg kellett ölnie Shaak Ti mestert, aki szintén túlélte a 66-os parancsot. Kemény párbaj után végül sikerült neki.

Shaak Ti utolsó erejével elmondta Mareknek azt, amit Kota is: térjen át a jó oldalra, mert Vader elfogja őt árulni. Nem hitt neki Starkiller, és Shaak ti beleugrott a Sarlaac gyomrába.

Ezután jött a nagy fordulat. Marek vitte volna a hírt Vadernek Shaak Ti haláláról, ám Vader váratlanul leszúrta őt hátulról, ugyanis az Uralkodó azt mondta, hogy ha Vader a mestere mellett van, megöli a fiút. Vader a szúrás után még ki is hajította az űrből Starkillert.


Az űrben lebegő Starkillert meggyógyította droidja, Proxi, aki az űrből húzta őt vissza. Ezután szólt neki, hogy Juno Eclipset fogva tartják, azt a Juno Eclipstet, akibe közben beleszeretett Marek. Meg akarta menteni a nőt, és Vaderen is bosszút akart állni.

Galen Marek sikeresen kiszabadította a nőt. Látomásai voltak.Legutolsó látomásában látott egy felhők között lebegő várost, ott pedig egy közeli kocsmában Rahm Kota tábornok iszogatni. Máris elindult hozzá.

Közben Organa szenátort és lányát, Leiát fogságban tartották, Maris Brood sithen és Sturn kapitányt kellett legyőznie Mareknek, hogy kiszabadítsa ezt a két személyt, és ez sikerült is neki.

Időközben piros kardját kékre változtatta, jelezve, ő már nem sith.

Galen hatalmas dolgot tett. A Birodalom ellen fordult, s az űrből lehúzott az erejével egy csillagrombolót.

Létrejött a Lázadók szövetsége, ahol Organa szenátor, Leia, Mon Monthma, Garm Bel Iblis és természetesen Galen Marek képviseltette magát.

És eljött a végső összecsapás Vaderrel. A Lázadók Szövetsége Koréliában alakult meg, s míg odatartottak, Vader folyamatosan követte őket. Amikor leszálltak, Vader könnyedén egy sziklához hajította Kotát, s így tett volt-tanítványával is, aki azonban meg tudott kapaszkodni. Galen droidja, Proxy sietett a segítségére, aki először Leia, majd Obi-Wan Kenobi bőrébe bújt (mert Proxy alakváltós droid volt) ám Vader leszúrta őt. Azt hitte, hogy Marek leesett és meghalt, de az ifjú (már) jediért Juno jött hajójával, Leiát és a szenátorokat pedig elrabolták.

Mareknek látomása volt a hajón, hogy a túszokat a Halálcsillagon tartják. Így is volt, s elindult a Halálcsillagra. Ott rengeteg rohamosztagost ölt meg, gond nélkül.

Ezután elérte Vadert, akit az Uralkodó küldött, hogy állítsa le a fiút. Meglepetésre Galen legyőzte Vadert, Vader ruhája és sisakja nagyon sérült volt. De máris az Uralkodó termében találta magát... Sidious Vader megölésére biztatta Galent.


Kota Starkiller segítségére sietett, de Sidious szörnyű villámokat szórt rá. Döntés előtt állt Marek. Vagy átáll, és megöli Darth Vadert, vagy szembeszáll az Uralkodóval. Marek az Uralkodó ellen szegült. Hosszú harc után Kota közbeavatkozott, de Sidious erős villámokat szórt rá. Marek közbeavatkozott. Megállította a villámokat hatalmas ereje segítségével, de nem volt túl nagy az ereje.

Garen meghalt, de hősként, hisz így menekülhettek meg a Szenátorok.

Összegezve: Garen sithként átállt a jó oldalra, létrehozta a Lázadók Szövetségét, s az ő bátorságának köszönhetően megmenekültek a szenátorok. Ezért a Lázadók a Marek család logóját használják a Lázadók jelképeként, ezáltal emlékezve arra az ifjú jedire, aki megmentette az életüket.
Üzenőfal


Név:

Üzenet:Ingyenes honlapkészítő
Profi, üzleti honlapkészítő
Hirdetés   10
Végre értem amit angolul mondanak nekem, és megértik amit mondok.

KÖSZÖNÖM NOÉMI!