Bejelentés


Star Wars minden mennyiségben!


Ingyenes Angol online nyelvtanfolyam kezdőknek és újrakezdőknek.
+
Ingyenes tanulmány:
10 megdöbbentő ok, ami miatt nem megy az angol.
Keresés a honlaponLinkekStar Wars -A New Hope (Egy új remény):

Leia hercegnő szerepére másodikként Jodie Foster jött számításba George Lucasnál, míg Hannak Christopher Walken és Nick Nolte is jelentkezett. Helyettük azonban Burt Reynolds lehetett volna a csempész, ha a forgatások előtt ki nem rúgják, míg Obi-Wan Kenobi esetében Alec Giunnes mellett a japán Toshiro Mufine (A hét szamuráj) jött számításba.
Chewbacca alakját Lucak kutyája, Indiana ihlette, aki a harmadik Indiana Jones filmben szerepelt.
A javák nyelvét afrikai zulu felvételek gyorsításával nyerték, míg Greedo a perui kecsua indiánok nyelvjárásában szólal meg.

Star Wars -The Empire Strikes Back (A Birodalom visszavág):

Amikor Han Solo befagyasztási jelenetét vették fel, a Boba Fettet játszó Jeremy Bullochnak és a Vadert alakító David Prowse-nak három percenként le kellett vennie a sisakját a hőség miatt.
Azt a jelenetet, amelyben Artu elmerül a mocsárban a Dagohbán, George Lucas félig kész úszómedencéjében vették fel.
Az aszteroidamező sziklái közül az egyik tulajdonképpen egy krumpli. Akkor látható, amikor a Falcon belép a mezőbe: a bal felső sarokból két aszteroida tart a jobb alsó felé, amikor mindkettő eltűnik, a bal felső sarokban beröppen a burgonya.

Star Wars -The Return of The Jedi (A Jedi Visszatér):

Rendezőként eredetileg David Lynch neve is szóba került, ő azonban lemondta a megbízást.
Jabba palotájában szereplő lények, Klaatu, Barada és Nikto nevei Lucas az 1951-es a Nap, amikor a Föld elhallgatott című filmből vette. Ugyanúgy, ahogy a könyvben is szerepel, a filmben lett volna egy nagy homokvihar, miután társai kiszabadították Hant;a jelenetet azonban kivágták, mert nem illett a cselekménybe.

Egyéb:

Eleinte úgy gondolták, hogy Kit Fisto karaktere Sidious tanítványát fogja formálni, ám az utolsó pillanatban inkább változtattak a döntésen, mondván, egy ember legyen Palpatine tanítványa (így is lett, Dooku gróf révén)

Eredetileg az volt a terv, hogy a második részben Plo Koon Obi-Wannal tart a Kaminora, ahol Jango megöli. Ám ezt méltatlan halálnak gondolták egy ekkora Jedi Mesternek, így változott a terv.

Aayla Secura eredetileg nem szerepelt volna egy filmben sem, de amint Lucas meglátta a róla készült rajzokat, azonnal megváltoztatta döntését.

Lucasnak többször(négyszer) kellett megírnia a forgatókönyve(ke)t, hogy azt a Fox studio elfogadja. Volt olyan leírás, amelyben a Tatooine még Utapau volt, Anakin neve Annikin, Leia neve Deak, Qui-Goné pedig Kane volt.

Hova tűnt Jar Jar Binks?

Bizonyára sok Star Wars rajongó elgondolkodott már rajta, hogy mi történhetett Jar Jar Binks-szel.

Jar Jar az Episode 1-ben tűnt fel, akkor még komolytalan, vicces gunganként.

A második részben már komolyabb karaktere volt, politikus lett, valamint mikor Padme a Naboo-ra ment, szenátor-helyettes.

A harmadik részben már nagyon kevés szerepet kapott, utolsó képünk róla az, mikor Padme temetésén vonult a Naboon. Ugyan eleinte szenátor-helyettes volt, Padme halálával ő lett a szenátor!

Sajnos nincs pontos forrás, hogy mi történhetett vele. Vannak olyan vélemények, miszerint az Uralkodó sok embert megöletett, akik a Köztársaság oldalán voltak. Persze ez nem biztosíték arra, hogy Jar Jar is köztük volt.

A másik vélemény teljesen más, egyesek szerint Jar Jart felfogadta az Uralkodó, és nehéz feladatokat bízott rá, mint anno, a Köztársaság idején. Az is elképzelhető, hogy a Alderaanon halt meg, amikor a Halálcsillag lecsapott rá.

Pontos információ nincsen, a legvalószínűbb mégis, hogy a Császár keze alá dolgozott, aki néhány év után száműzetésbe küldte Binks képviselőt.

Ki volt az erősebb, Yoda vagy Windu? Sokan úgy gondolják, hogy mivel Yoda volt az elsőszámú jedi, ezért ő is volt a legerősebb. Nos, erről lehetne vitázni. De két dolog is van, ami Windu mester mellett szól.

Első, hogy emlékezzünk, mit mondott Anakin a második részben: olyan bölcs mint Yoda mester, és olyan ERŐS mint Windu mester.

A másik, hogy Yoda nem tudta legyőzni az Uralkodót, Windu pedig igen, csak Anakin közbeavatkozása miatt nem tudta megölni.

Erről is, mint sok másról lehetne vitázni, de az biztos, hogy mindkettejük mellett és ellen szólnak érvek.Üzenőfal


Név:

Üzenet:Ingyenes honlapkészítő
Profi, üzleti honlapkészítő
Hirdetés   10
Végre értem amit angolul mondanak nekem, és megértik amit mondok.

KÖSZÖNÖM NOÉMI!