Bejelentés


Star Wars minden mennyiségben!


Ingyenes Angol online nyelvtanfolyam kezdőknek és újrakezdőknek.
+
Ingyenes tanulmány:
10 megdöbbentő ok, ami miatt nem megy az angol.
Keresés a honlaponLinkek

Darth Bane egy Dessel néven született Sith lovag volt. 1026 évvel a yavini csata előtt látta meg a Napvilágot, szegény, bányász családban. 1,003 BBY-ban majdnem elfogta a Köztársaság, de egy barátja, nevezetesen Groshik segítségével sikerült megmenekülnie, ezután megfogadta, megtanulja használni az Erő Sötét oldalát, bosszút áll a Jediken, és a Köztársaságon, amiért ezt akarták tenni vele.

Részt is vett a Corribanon rendezett Sith akadémián. Az egyik legtehetségesebb tanuló volt, ám az is megesett vele, hogy egy pillanatra elvesztette hitét a Sötét oldalban, hisz nem egy gyáva és bolond tanoncot látott.

De úgy döntött, hogy ezt a saját javára fordítja, és megmutatja, immáron Darth Bane néven, hogy mitől Sith egy Sith.

Idővel kiépítette a saját Sith rendjét, s felfogadott maga mellé egy tanítványt, akit Darth Zannah-nak nevezett el.

990 BBY-ben kitalálta, hogy el kell készítenie egy holokront, melynek tartalmát később, a jövő Sithei feltárhatják, s nagy hasznukra lehet.

Ám a Jedik tudomást szereztek Bane létezéséről, és nagy számú sereget küldtek Bane és tanítványa, Zannah megsemmisítésére. A két Sith túlélte az ütközetet, csodával határos módon mindegyik Jedit legyőzték, ám Bane komoly sérüléseket szerzett.

Darth Bane az idő múlásával csalódott egy kicsit tanítványában, gyengének és sebezhetőnek vélte.

Cerra, akit egy csapat bízott meg Bane elfogásával legyőzte a Sith lordot, és magával vitte, ahol bebörtönözték. Ám csak pár kérdést tettek fel neki, s rövid időn belül el is engedték.

Ám ekkor megdöbbentő dolog történt: Bane tanítványa, Zannah megtámadta mesterét, hisz ő több hatalomra vágyott, mint amit kapott. Zannah legyőzte Banet, ám előtte Bane megpróbált az elméjével tanítványába vinni még egy kis tudást.

Bane meghalt, és tudta, hogy tanítványa jó tanítást kapott, erős lett, és még sokat segíthet a Sötét oldalnak.

Bane nevéhez fűződik a Darth név, hisz ő találta ki, hogy minden Sith neve elé oda rakják a "Darth" szót.

Szintén ő az értelmi szerzője annak az elméletnek, miszerint mindig csak kettő Sith-nek kell lennie, egy mesternek és egy tanítványnak, hisz ha sokan vannak, szétszóródhat a Sötét Erő.

Bane lila lézerkarddal rendelkezett, de pirosat is használt néha.


Üzenőfal


Név:

Üzenet:Ingyenes honlapkészítő
Profi, üzleti honlapkészítő
Hirdetés   10
Végre értem amit angolul mondanak nekem, és megértik amit mondok.

KÖSZÖNÖM NOÉMI!