Bejelentés


Star Wars minden mennyiségben!


Ingyenes Angol online nyelvtanfolyam kezdőknek és újrakezdőknek.
+
Ingyenes tanulmány:
10 megdöbbentő ok, ami miatt nem megy az angol.
Keresés a honlaponLinkekJango Fett:Jango Fett nem csak fejvadász, hanem merénylő és zsoldos is volt. Miután családja halála után árva lett, egy Mandaloria-i faj vette magához, és nevelt belőle fejvadászt. Részt vett a Mandaloria-beli polgárháborúban, ahol legyőzték a Death Watch nevű közösséget, így azok kénytelenek voltak távozni a bolygóról. Ám a csatában elhunyt Jango nevelőapja.

A háború után fejvadászként dolgozott. A Galaxis egyik legveszélesebb fejvadászai között tartották számon. Ő róla mintázták azokat a Klónokat, akiket a Köztársaságnak gyártottak a Kamino bolygón. Obi-Wan Kenobi rájött, ki is Jango valójában, ezért Fett úgy döntött, okosabb elmenekülni a Geonosisra, Dookuhoz. A Geonosisi csatában azonban Mace Windu megölte.

Boba Fett:
Boba Fett 32 BBY-ben született a Kaminon, mint Jango Fett klónjai közül az egyik. Maga Jango kérte, hogy adjanak neki egy nyers klónt, hogy azt fiává fogadhassa. Jango sokat foglalkozott azzal, hogy tanítsa Bobát a fejvadászok mesterségére, hogy később méltó utódja lehessen. Apja halála után már fiatalon el kellett kezdenie e fejvadász munkát, többek között Jabbától is kapott feladatokat, de fiatalkora ellenére rendkívül jól megoldotta a küldetéseit, s nagy hírnévre tett szert. Később, a Birodalom megalakulásakor csak a Birodalomnak szentelte életét, s Darth Vader bár nem ismerte el, titokban becsülte és tisztelte Bobát. Legnagyobb tette Han Solo elfogása volt, Jabba megbízásából. Egy évvel később a Lázadókat ki akarták végezni a Sarlacc-nél, ám ők ellenálltak, s legyőzték Jabba seregét, s magát Jabbát. Boba Fettet Han Solo belökte a Sarlac-ba, s mindenki úgy gondolta, hogy meghalt az ifjabbik Fett. Ám mivel erős páncél-ruhája volt, a Sarlacc nem tudta megemészteni, és sérülten bár, de Boba ki tudott mászni a Sarlacc gyomrából.

Későbbi életét fejvadászként folytatta, de a Birodalom bukásával legfőbb munkaadója megsemmisült. Ezért sokszor az Új Köztársaság oldalán volt. Volt egy felesége, egy lánya valamint egy unokája is. Fett (apjához hasonlóan) Mandalore lett, és az ő vezérletével a Mandalorok győzedelmeskedni tudtak a Yuuzhan Vong háborún. Később, Leia és Han gyermekét, Jaina Solot is tanította, aki le akarta győzni ikertestvérét, Darth Caedust, aki előtte Jacen Solóként átállt a Sötét oldalra. Jaina végül sikerrel járt.

Zam Wessel:
Zam Wessel tulajdonképpen egy hüllő fajba tartozott a Zolan bolygóról, ám mivel alakváltó képessége volt sokszor női alakban jelent meg. Már a szülőbolygóján is tanulta a fejvadászatot, a Mabari harcosokkal edzett. Ahogy képességei fejlődtek, egyre feljebb került a ranglétrán, és engedélyt kapott rá, hogy fejvadász legyen. Először 32 BBY-ben találkozott Jango Fettel, amikor segített neki, hogy legyőzze Vosa népét. Idővel minden feladatukat együtt végezték.

Együtt küzdöttek a Köztársaság ellen, nem egy kísérletet tettek a Jedi Templom megsemmisítésére. Dooku Jango Fettet azzal a feladattal bízta meg, hogy ölje meg Padme szenátort. Fett azonban ezt Zam Wessel-re bízta. Ugyan Zam elhelyezett egy bombát a Nabooi cirkálón, de azon a hajón Cordé érkezett, nem pedig Padme. Így ez a megbízás nem sikerült. Ezután mérges rovarokkal próbálkozott, de Anakin és Obi-Wan éber jelenléte megmentette Amidalat. A két Jedi üldözőbe vette Zamet, de csak egy coruscanti kocsmában tudták elfogni. Mielőtt a Jedik kihúzták volna belőle, hogy kinek dolgozik, Jango Fett egy kaminoi mérgezett nyíllal megölte egykori munkatársát.

Bossk:Bossk a Trandoshan fajba tartozó fejvadász volt, a Hound`s Tooth pilótája. A Qotile rendszer egyik uralkodója volt, ami miatt nagy tisztelet vette körül a saját fajában. Ő is egyike volt annak a hat fejvadásznak, akit Darth Vader megbízott a Millenium Falcon felkutatásával. Sokszor dolgozott Boba Fett és Zuckuss oldalán, de nem egyszer egymás ellenségei is voltak, hisz Bossk élete Boba árnyékában telt, mindig arról álmodott, hogy több legyen Bobánál. Életében egyszer, a Tatooine-on sikerült legyőznie Fettet.

Zuckuss:Zuckuss az Új Rend egyik leghíresebb fejvadásza volt. Valamelyest az Erő is meg volt benne, hisz rettentő könnyen megtalálta az elbújt személyeket, mindössze csak az elméjével kellett keresnie. Hosszú karrierje alatt sok társa volt, a legtöbbet mégis 4-LOM-mal dolgozott. Az ő párosuk folyamatos rivalizálásban állt a Bossk-Dengar duóval. Zuckussék legnagyobb tette, hogy visszafoglalták a yavini Vassillikát. Sikereikre a Birodalom is felfigyelt, s őket is felbérelték a Millenium Falcon felkutatásával.

4-LOM:4-LOM egy protokoll droid volt, aki a saját programozását írta felül, hogy elkezdhesse bűnöző életmódját. Eleinte egy luxushajón szolgálta Kuari hercegnőt, ahol tolmácsként dolgozott. Miután átprogramozta magát fejvadásszá, a hajó utasait kirabolta, s elszökött Kuari-tól. Zuckussal jó barátságban állt, így mikor megsérült Zuckuss a háborúban, 4-LOM mindent megtett gyógyulása érdekében. Miután a Felkelők meggyógyították Zuckusst, a két fejvadász már nem a Birodalom oldalán állt.

Mikor Boba Fett elfogta Han Solót, 4-LOM és Zuckuss megpróbálta ezt megakadályozni, de 4-LOM annyira megsérült, hogy törölni kellett a meóriáját. Ezért elvesztette minden emlékét barátjáról, és arról, hogy a Felkelők oldalán harcolt. Egy hideg, barátságtalan személy lett, s sok gusztustalan munkát vállalt.

Aurra Sing:Aurra Sing (vagy Nashtah) valamikor egy Jedi padawan volt, de a tragédiák és balszerencsék után csalódott a Jediknek, és ott hagyta a Jedi Rendet, hogy gonosz fejvadászként bosszút álljon. A Klónok háborúja alatt Cad Bane keze alá dolgozott. Karrierje nagyon hosszúra sikeredett, hogy 36 évvel a Yavini csata előtt kezdte, és csak a Yavini csata után 40-ben rakta le a fegyvert.

Greedo:Greedo egy Rodia-i fejvadász volt a Rodia bolygóról. Már apja is fejvadászként dolgozott, így Greedo már gyerekkorában tanulta a szakmát. Jabba megbízta, hogy vigye elé Han Solot, aki tartozik neki. Ám Han lelőtte Greedo-t a Mos Eisley-i Kantinban.

Jodo Kast:Jodo Kast Galaktikus Civil Háború alatt lett fejvadász. Néha összetévesztették Boba Fettel, hasonló, Mandaloria-i öltözete miatt. Jodo eleinte a Birodalomnak dolgozott, de később az Új Köztársaság oldalán harcolt. Mindegy volt neki, hogy kinek, a lényeg, hogy fizessen. Kinézetre hasonlított Bobára, de a képességei közel sem olyanok voltak, ami nagyon zavarta Jodot.

Eleinte Puggles Trodd és Zardra oldalán harcolt, később egyedül dolgozott. Fett karrierjét szerette volna lemásolni, ezért Kast-Fett-re keresztelte magát. Bobának ez természetesen nem tetszett, s folyamatos harcban álltak, míg végül Boba megtudta, hogy Kast a Nal Huttára ment, megtámadta és legyőzte a "Boba-másolatot."

Pre Vizsla:Pre Vizsla egy mandalór fejvadász, valamint a Death Watch nevű mozgalom vezetője. Tor Vizsla fia, aki szintén fejvadász volt, és Jango Fett ölte meg. Pre élete során arra törekedett, hogy a Mandalór név újra olyan legyen, mint a Mandalór háborúk alatt: kemény, harcias. Eközben szövetkezett Dooku gróffal, hogy legyőzze Mandalória akkori vezetőjét, Satine Kryze-t.

Vizsla mindig kedves volt Satine-val, ám titokban irányította a Death Watch munkálatait. A szervezet egy terror támadást akart végre hajtani, ám Obi-Wan Kenobi és Satine közbe tudott lépni. De Vizsla nem egyedül harcolt: a Death Watch többi tagja is Kenobi ellen szegült, ráadásul, Vizsla egy Régi Köztársaság-beli fekete vibrokarddal szállt szembe a Jedi mesterrel! A harc Obi-Wan elmenekülésével végződött.

Serege egyre erősebb és erősebb lett, de Dooku gróffal egyetértettek abban, hogy még várni kell, s idővel Mandalória a Köztársaság ellensége lesz.

Elküldte a Death Watch egyik tagját Coruscantra, hogy ölje meg Satint, ezzel is elérve azt, hogy Satine ne tudjon szavazni arra, hogy Mandalória csatlakozzon a Köztársasághoz. A merénylő nem járt sikerrel, ezzel pedig Vizsla terve is megbukott.

Dengar:Dengar (becenevén Payback) egy koréliai zsoldos, fejvadász és birodalmi merénylő a Galaktikus Polgárháború alatt. Hajójával, a Punishing One-al ő is Han Solo keresésére indult Darth Vader felajánlására, ám ő sem járt sikerrel. Ő ekkor egy középkorú, nehéz öltözetű ember volt, rohamosztagos fegyverrel.

Fiatal korában Han Solo-val egy Swap versenyre került sor, ám Dengar nem csak hogy elvesztette ezt, de súlyosan meg is sérült.

A sérülések olyan komolyak voltak, hogy egy fontos műtétre volt szükség. Bár az agyműtét megmentette az életét, de mivel a műtétet a Birodalom végezte, kitöröltek az agyából minden szeretet és könyörületet, így Dengar egy félig kiborg, érzéketlen gyilkos lett.

A Birodalom azzal fenyegette, hogy ha nem csinálja azt, amit kérnek tőle, visszaállítják a régi állapotát. Egy ideig Boba Fettel dolgozott, céljuk Han Solo elfogása volt. Mivel nem voltak sikeresek, Dengar megfogadta, nem dolgozik tovább Fettel.

Később feleségül vette azt a Manaroo-t, akit Jabba palotájából mentett ki. Többen szerették volna elfogni, de "Payback" mindig eltudott szabadulni, vagy magától, vagy egy hamis kártyával. Sok éves tétlenség után Leia és Han Solo gyermekeivel, Jainával és Jacennel állt harcban.

IG-88:Az IG-88-as modellek egy fejlett robot típus. A Klónok háborúja alatt a Szeparatisták előszeretettel alkalmazták őket, de a Galaktikus Birodalom idején betiltották az ilyen droidok gyártását, ám szinte mindig szivárogtak ki újabb és újabb modellek. Ilyen az az IG-88, akit szintén felbérelt Darth Vader a Millenium Falcon felkutatására. Ahogy a tudósok kifejlesztették IG-88-at, a robot első akciója a készítői megölése volt.


Üzenőfal


Név:

Üzenet:Ingyenes honlapkészítő
Profi, üzleti honlapkészítő
Hirdetés   10
Végre értem amit angolul mondanak nekem, és megértik amit mondok.

KÖSZÖNÖM NOÉMI!