Bejelentés


Star Wars minden mennyiségben!


Ingyenes Angol online nyelvtanfolyam kezdőknek és újrakezdőknek.
+
Ingyenes tanulmány:
10 megdöbbentő ok, ami miatt nem megy az angol.
Keresés a honlapon

A Star Warsban nagyon sok különféle galaxis van, amelyeknek nem csak a kinézete, de a lakó, kultúrái is eltérőek. Bal oldalt, alul a linkeknél látható az egész naprendszer a Star Wars galaxisból!


Tatooine:A Tatooine a külső perem egyik jelentéktelen bolygójának tűnik, de valójában a bolygó legalább oly fontos a galaxis történelmében, mint maga Coruscant. Tatooine - sivár homoktengerek, hatalmas sivatagok hona - elenyésző jelentéktelen porszem az ismert galaxis térképén. Innen származik Anakin Skywalker. Itt nőtt fel Luke Skywalker, és Jabba palotája is itt volt.


Naboo:A bolygó felszínét főként óriási kiterjedésű, érintetlen erdők és hatalmas óceánok borították. Számos, főként a Galaktikus Köztársaság bukásának és a Galaktikus Birodalom létrejöttének idején élt fontos személy született a Naboon, például Padmé Amidala, Palpatine főkancellár (később császár) vagy Jar Jar Binks.

Coruscant:A Coruscant a galaxis politikai középpontja volt. A galaktikus történelem folyamán mindig a legjelentősebb bolygónak számított. Itt volt a Jedi Templom is, a Tanács a Coruscanton tartotta űléseit.

Kamino:A Kamino, melyet a Viharok bolygójának hívtak egy teljesen vízzel borított bolygó volt. Itt hozták létre a klónhadsereget a Köztársaság számára.

Mustafar:A Mustafar kisméretű bolygó volt a peremvidéki Mustafar-rendszerben. A lávabolygó egyetlen értelemmel rendelkező faja, az itt meghúzódó mustafariak, és azok kisebb méretű vállfaja, primitív felszerelkezéssel. A magasabb termetű példányok (ormányosok) termelik ki a lávát és dolgozzák fel. Bizonyára rokonságban állnak a kubaziakkal. Itt zajlott Obi-Wan és Anakin(akkor már Darth Vader) harca a harmadik részben.

Kashyyyk:Itt élnek a vukik, Chewbacca is itt született. Yodának jó kapcsolata van a vukikkal, ezért jól ismeri a Kashyyykot is. Egy ideig a Birodalom fogságában volt a bolygó, de az új Köztársaság születésével a bolygó újra szabad lett.

Endor:Az Endor egy kicsi, erdős bolygó. Az Ewokok szülőbolygója, s a hatodik részben a Lázadók itt ütköztek meg a birodalmi csapatokkal.

Hoth:A Hoth bolygót jég és hó borítja. Itt volt az ötödik rész elején a Felkelők Echo bázisa, s itt is került sor a csatára a birodalmiakkal.

Alderaan:Az Alderaant Leia szülőbolgyójának mondják, pedig csak ott nőtt fel, hisz itt nevelték fel nevelő szülei, Organa szenátor és felesége. A bolygót a negyedik részben megsemmisíti a Halálcsillag ágyúja.

Bespin:Bespin, másnéven a Felhőváros. Lando Carlissian itt foglalkozott bányászattal. Szintén itt ütközött meg az ötödik részben Luke Skywalker és Darth Vader, valamint itt fagyasztották be Han Solót.

Dagobah:A Dagobah egy sötét, titokzatos bolgyó, mocsaras, és benőtte a növényzet. Yoda ide száműzte magát, s itt tanította Luke Skywalkert. Más, intelligens élőlények nem lakták a bolygót.


Yavin 4:A Yavin 4 egy esőerdő borította bolygó volt, ami sok csatának adott otthont. Több könyves forrás szerint, Luke itt alapította Jedi Akadémiáját.

Utapau:Az Utapau víznyelőkkel teli bolygó az Utapau rendszerben, a Tarabba szektorban, a Külső Peremvidéken. A Pau`ans és a Utai faj otthona, kiket összefoglalva utapauiaknak hívjunk.

Geonosis:A Geonosis egy sivatagos, száraz bolgyó, bennszülöttek lakják, akiket egyszerűen Geonosisiaknak nevezünk. Nagy droid-gyártó gyárak vannak itt, valamint itt került sor arra a csatára, ami kirobbantotta a Klónok Háborúját.

Dantooine:A Dantooine egy folyókkal, tavakkal borított kellemes hely. A bolygó népe ki szeretett volna maradni minden háborúból, ezért senkihez nem csatlakoztak. Régebben sok Jedi járt ide meditálni, ezért a Sithek nagy ívben elkerülték ezt a helyet.

Felucia:A Felucia egy hatalmas gombákkal borított, barátságtalan bolygó. A Klón Háborúk alatt jelentős droid bázis volt. Itt került sor Galen Marek és Maris Brood küzdelmére, s így menekülhetett meg Organa szenátor. Valamint itt ölték meg Aayla Securát, a 66-os parancs idején.

Mygeeto:A Mygeeto egy Intergalaktikus Bankár-klán irányítás alatt volt. Pár év alatt Mygeeto éghajlata teljesen átalakult: jégkorszak uralkodott a bolygón, kevés várossal. Itt lelte halálát Ki-Adi-Mundi a 66-os parancs alatt.


Polis Massa:A Polis Massa valamikor egy száraz, életre alkalmas bolygó volt, melyet az ismeretlen Eallayin faj lakott. Egy rejtélyes dolog történt: valamiért a bolygót természeti katasztrófa érte, és a bolygóból aszteroida mezők lettek. Ám, még mielőtt ez bekövetkezhetett volna, Padme itt szülte meg Leiát és Lukeot, valamint itt is halt meg az egykori szenátor és királynő.

Korriban:A Korriban volt az egyetlen bolygó a Horuset rendszerben, amit lokalizáltak. Ez volt az otthona a Sith rendnek, sok Sith faj származik innen. Szent bolygó lett, valamint rengeteg Sith sírja van itt. Az idő múlásával azonban lakatlan lett, ezért egy élet nélküli, terméketlen világ lett, a Sötét oldal irányítása alatt. Sith akadémiák is voltak itt.

CorelliaA Corellia volt az elsőszámú bolygója a Corellia rendszernek. Olyan híres emberek születtek itt, mint az ex-csempész, a Felkelők és az Új köztársaság tábornoka Han Solo, valamint Wedge Antilles, aki szintén fontos feladatokat végzett a Lázadók és az Új Köztársaság idején. A rendszer bolygóit "Öt Testvérnek" nevezik. Miután felfedezték, a bolygót coruscanti emberekkel népesítették be.

Vjun:A Vjun egy sötét, titokzaos, alig lakott bolygó volt a Vjun rendszerben. A bolygón állandóan savas eső esett, ezért nem lehetett fedetlen testtel járkálni. Szintén híres szövet-tunika készítéséről. Vjun lakosságát 29 YE-ben legyilkolták, s kevesen maradtak életben. A bolygót körülvette az Erő sötét oldala, például az Uralkodó is sokszor itt szállt meg.

Byss:A Byss egy galaxis központja melletti bolygó volt, melyet csak YE 45-ben fedeztek fel. A napok itt 31 órából, az évek pedig 207 napból állnak. Egy barátságos bolygó, tökéletes hely azoknak, akik itt élnek. Ám hiába a nyugodt kék-zöld harmónia amit a napja okozott, az Erő sötét oldala itt is megtalálható volt. Idővel nem csak a lakók, de a bolygó sorsa is rossza fordult. Itt volt Palpatine tiktos búvóhelye, valamint klón testeket is tartott itt.

Christophsis:A Christophsis az egyetlen lakható bolygó a Christoph rendszerben, kék-zöld hatoldaló kristályokkal és városokkal fedve. Sok féle faj vándorolt be ide, legfőbbek a rodiaiak, a kerdoidenek, és az emberek. Ám a Klónok Háborúja alatt a bolygó meggyengült, hisz számos küzdelem folyt itt, annak ellenére, hogy Obi-Wan Kenobi és Anakin Skywalker vezetésével a bolygót felszabadította a Köztársaság. A gyengülés oka részben a költséges háború oka volt. Sűrűn tértek ide vissza Szeparatista csapatok, hisz szükségük volt az itt található kristályokra a fegyverük elkészítéséhez.

Illum:Az Illum egy hóval borított bolygó, Adegan kristályokkal. A Jedik sűrűn visszajártak oda, hisz itt lehet találni olyan kristályokat, amik kellenek a lézerkard elkészítéséhez. Ám a bolygó hátránya más bolygókkal szemben, hisz itt csak kék és zöld kristályok vannak, magyarán Windu-nak máshova kellett mennie lila kristályt szerezni, s a Sith-ek se találtak itt pirosat.

Ryloth:A Ryloth, más néven a Twi`lek a Twi`lekek szülőbolygója. Kinézetében hasonlít a Geonosisra, hisz ugyanolyan sivatagos. A Klónok háborúja alatt fontos szerepe volt a bolygónak. Mivel a Twi`lekek otthona, innen származik a híres Jedi Aayla Secura, valamint Jabba szolgája, Bib Fortuna.

Manaan:A Manaan egy vízzel borított bolygó a Pyrshak rendszerben. Lakói a kétéltű Selkathok. Egyedül itt termett kolto, amiért a Köztársaság és a Sithek is rendszerint jöttek. Mivel mindkét féllel üzleteltek, a nép független maradt. Az egyetlen település a Manaanon Atho város.

Taris:Taris egy városi bolgyó volt, négy holddal körülötte. Az itt élőket egyszerűen Tarisiaknak nevezték. Nagyon modern bolygó, talán száz évvel a többi nép előtt járt a fejlődésben. Emiatt túlnépesedés lett. A kereskedelmi útvonalai gyengültek, emiatt a bolygó hamar pusztulásnak indult, ráadásul egy veszélyes betegség is fenyegette. Ám a végső csapást mégis Darth Malak végezte: Megparancsolta flottájának, hogy pusztítsák el a bolygót! Így a hely, ahol egykor Darth Revan is megfordult, semmivé lett.


Üzenőfal


Név:

Üzenet:Ingyenes honlapkészítő
Profi, üzleti honlapkészítő
Hirdetés   10
Végre értem amit angolul mondanak nekem, és megértik amit mondok.

KÖSZÖNÖM NOÉMI!