Bejelentés


Star Wars minden mennyiségben!


Ingyenes Angol online nyelvtanfolyam kezdőknek és újrakezdőknek.
+
Ingyenes tanulmány:
10 megdöbbentő ok, ami miatt nem megy az angol.
Keresés a honlaponLinkek

Jocasta Nu a Jedi Templom könyvtárosa volt, ő őrizte a holokronokat, valamint minden fontos adatot, ami a Jedi renddel kapcsolatos. Köpenye Ansata motívumokkal volt díszítve, ami a tudás fontosságát hangsúlyozza.

Jocasta első feladatai között volt az, hogy padawanokat tanítson, s olyan Jediket tanított, mint később a "Császár kezeként" elhíresült Jerec, Olee Starstone, valamint még a Klónok Háborúja előtt egyedül tanította Jin-lo Rayce-t, aki megalapította az "Ossus ügynökei" mozgalmat.

Nu már fiatalon Jedi lovag lett, előtte régészként dolgozott.

Jocasta a Jedi Tanács tagja is volt tíz évig, ám lemondta ezt a tisztséget, de utána még megtartotta fénykardját. Őt sokkal jobban érdekelte a Könyvtár, s harminc éven át a Jedi Archívumban dolgozott.

Jó barátja volt Dooku gróf, s Nu azt állította a grófról, hogy ő a valaha volt (egyik) legjobb Jedi.

Sokszor volt a Jedik segítségére, akik egy-egy bolygót kerestek. Mivel szerette az archívumát, ha valaki azt mondta, nem talál valamit, ő meg volt győződve róla, hogy az a bolygó nem létezik. Ez volt a helyzet akkor is, amikor Obi-Wan Kenobi a Kaminót kereste, hisz valaki kitörölhette azt a bolygót az archívum memóriájából.

A Klónok Háborúja alatt Ahsoka Tano is segített neki őrizni a könyvátat, akinek ez volt a büntetése.

Jocasta Nut Darth Vader ölte meg, aki a 66-os parancs idején betört a könyvtárba, hogy megölje a fent maradt Jediket. Jocasta ugyan előkapta kék lézerkardját, de nem okozott komoly feladatot Vadernek. Mikor Obi-Wan és Yoda visszatértek, megtalálták Nu holttestét.

Amikor megalakult a Galaktikus Birodalom, azt jegyezték fel hogy Jocastát kivégezték, mert olyan információi voltak, amik veszélyesek a Birodalomra.


Üzenőfal


Név:

Üzenet:Ingyenes honlapkészítő
Profi, üzleti honlapkészítő
Hirdetés   10
Végre értem amit angolul mondanak nekem, és megértik amit mondok.

KÖSZÖNÖM NOÉMI!