Bejelentés


Star Wars minden mennyiségben!


Ingyenes Angol online nyelvtanfolyam kezdőknek és újrakezdőknek.
+
Ingyenes tanulmány:
10 megdöbbentő ok, ami miatt nem megy az angol.
Keresés a honlaponLinkekBear(magyarra fordítva: Medve) klán: A Bear klán ifjú padawanokból(Younglingekből) álló csoport, akik Yoda és Depa Billaba mester kezei alatt tanultak. Itt még azelőtt fejlődtek, mielőtt egy mester maga mellé vette volna valamelyiküket. A Jedi-képességek alapjait sajátítják itt el.A Bear klán tagjai:

Ashla:Ashla egy fiatal, nőstény padawan aki a Coruscanton nevelkedett Yoda tanításai alatt, a Klón háborúk idején. A Togruta fajba tartozott, ahova Ahsoka Tano és Shaak Ti. Kék lézerkardot használt.

Jempa:Jempa egy hím Whiphid padawan volt a Klónok háborúja alatt, de Noghri tulajdonságai is voltak. Gyermek lévén kisebb bundája volt, mint felnőtt fajtársainak. A zöld fénykardot részesítette előnyben.

Chian:Chian szintén a coruscanti Jedi Temlpomban nevelkedett Yoda keze alatt. Ő a Kintan-ról származó Kajain`sa`Nikto fajba tartozott.

J.K. Burtola:
Ő volt az, aki felhívta Yoda mester figyelmét, hogy a Kamino-t valaki kitörölte az archívum memóriájából.

Liam:Egyike volt a Bear klán legtehetségesebb diákjainak. Ő húzta el a függönyt akkor, amikor Obi-Wan kereste a Kaminot.

Egy kulisszatitok: Valószínűleg a Liam név egyfajta tisztelet kifejezés Liam Neeson-nak, aki Qui-GOn Jinnt játszotta.

Mari Amithest:Mari Amithest az egyik legfiatalabb tagja volt a Bear klánnak, hisz mindössze négy évesen már tanult.

A klán tagjaira szinte mind igaz, hogy a 66-os parancs idején haltak meg, vagy klónok, vagy Darth Vader keze által.

Zett Jukassa:
Szüleit már kiskorában meggyilkolták, így fiatalon elkezdhette Jedi tanulmányait. Nagyon tehetséges padawan volt, több mester szívesen maga mellé fogadta volna. Ám a Klónok háborúja alatt nehéz lett volna még Zett tanítására is koncentrálni.

Amikor a 66-os parancs idején az 501-es légió megtámadta a Jedi Templomot, Zett kiszökött a Tanácsteremből, s sok klónt megölt. Annyit, hogy kijutott a Templomból, ahhol azonban már nem tudott mit kezdeni a sok klónnal, akik megölték őt, Organa szenátor szeme láttára.

Kulisszatitok: Zett Jukassát George Lucas fia, Jett Lucas játszotta.

Egyéb Jedik:

Pablo-Jill:Pablo-Jill egy Ongree származású Jedi lovag és tábornok volt a Klónok háborúja alatt. Bár képességei megvoltak, mégsem lett belőle mester. Egyik legnagyobb tette, hogy elhozta a békét és a biztonságot az Ord Mantell nevű bolygón, még karrierje elején. Részt vett a Geonosis-i csatában, ahol a maréknyi túlélők közé tartozott. Három évvel később, Grievous elrabolta Palpatine főkancellárt, s egy Coruscant feletti hajón tartotta fogva. Pablo néhány társával elindult kimenteni a kancellárt, ám Grievous elállta az útjukat. Kénytelenek voltak harcolni. Jill emberei hamar feladták, ám Pablo tovább küzdött, azonban Grievous megölte őt, s az akció sikertelen lett.

Voolvif Monn:Voolvif Monn a Shistavanen tartozó Jedi lovag és mester volt a Klón háborúk alatt. Paouoish Rahhdool már fiatal korában felfedezte benne az Erőt, és padawanjaként fogadta Monnt. Kiképzése a Coruscanton zajlott. 22 BBY-ben elnyerte a lovag címet. Ő is részt vett a Geonosis-i csatában, ahol a kevés túlélő közé tartozott, s hőstettei végett elnyerte a mester címet. Monn egész életében magányos volt, nem kereste az emberek társaságát.

K`Kruhk:K`Kruhk a Whipid fajba tartozó Jedi lovag volt a Galaktikus Köztársaság idejében. Mestere halálakor magára maradt, de folytatta tanulmányait és hűen szolgálta a Jedi rendet a Klónok háborúja alatt. Sok forrás tévesen azt mondja, hogy Grievous megölte őt. Ám a 66-os parancs idején elmenekült, s Darth Vader haláláig rejtőzködött. Később, miután Luke Skywalker létrehozta Jedi Akadémiáját a Yavin 4-en, K`Kruhk csatlakozott azz Új Jedi Rendhez.

Bhat Jul:Bhat Jul a Kajain`sa`Nikto tartozó Jedi lovag volt a Klónok háborúja alatt. A parancsnok a háború alatt a Aargonar-n harcolt, amikor egy robbanás halálosan megsebesítette. Anakin Skywalker később megtalálta, s Skywalker kezei közt halt meg.

Serra Keto:Serra Keto Cin Drallig mester tanítványa volt a Klónok háborúja alatt. Egyes vélemények szerint Keto Drallig egyik legjobb padawanja volt. Mestere fénykardozó-képességeit elsajátította, sőt, tovább fejlesztette, s kialakította a Jar`kai stílust, ami két-kardos harcmodort jelent. A háború alatt tábornok is volt, s nem egyszer harcolt Anakin Skywalker oldalán. Egyszer két Szeparatista pókdroidot is legyőztek. A 66-os parancs idején, Vader betört a Jedi Templomba, ám Serra állta útját. Serra megakarta védeni a gyerek padawanokat a halál elől, ám nem járt sikerrel. Bár végig bízott képességeiben, Vader legyőzte őt.

Serra a harc előtt úgy gondolkozott, hogy hajlandó feláldozni életét annak érdekében, hogy a fiatalok, valamint mestere, Cin Drallig biztonságban maradjon. Keto harci stílusa gyors, dinamikus és akrobatikus volt.

Bultar Swan:Bultar Swan hűen szolgálta a Jedi Rendet és a Köztársaságot a Köztársaság utolsó éveiben. Micah Giett volt mestere(ő volt Ki-Adi Mundi mestere is), később Plo Koon is csiszolta képességeit. Fegyverrel, és fegyver nélkül is egyaránt hatásos volt, később, Plo Koonnak köszönhetően remekül tudott védekezni.

Sokszor küldte őt a Tanács békék megteremtésére. A Geonosisi csatában ő is tagja volt annak a 212 Jedinek, akik Anakin, Obi-Wan és Padmé megmentésére siettek. A csatát túl is élte, a Klónok háborúja alatt pedig tábornokként szolgált.

A 66-os parancs idején elmenekült a Kesselre, ahová Shadday Potkin hívta. Összesen 8 Jedi bújkált itt. Ám Vader megtalálta őket, 6 Jedit legyőzött, de Swan és Koffi Arana életben maradtak, sőt, le is győzték Vadert! Ám Swan nem akart Jedi létére megölni egy fegyvertelen embert. Vader azonban megszerezte Swan lézerkardját, és megölte a két életben maradt Jedit.

Roron Corobb:Roron Corobb egy ithori Jedi mester és tábornok volt a Klónok háborúja alatt. Mestere az egykori Tanácstag, Yarael Poof volt.

Rá, Shaak Tire és Foul Moudamára bízták azt a feladatot, hogy védelmezni kell Palpatine kancellárt Grievous tábornok elől. Az ithori faj különlegessége, hogy hatalmas torok-ordításokra képes. Corobb is ezt alkalmazta, ám Grievous kiborg lábujjait belemélyesztette a földbe, így lábon tudott maradni. Bár Roron legyőzte Grievous Magnaguardjait(testőreit), de Grievous már nehezebb falat volt: A kiborg mellkason szúrta az ithori mestert, így elfoghatta Palpatine főkancellárt.

Padawanjára, Drake Lo`gaan-re egyszer ráakadt Darth Vader. Vader azt hazudta neki, hogy Shaak Ti és Mace Windu ölte meg mesterét.

Tarados Gon:Tarados Gon egy a Klatooiniai Jedi lovag volt a Köztársaság hanyatló éveiben. Fiatal korában már a Jedi Templomban tanult. Ő is tagja volt annak a Jedikből álló küldöttségnek, akik Anakin Skywalker, Obi-Wan Kenobi és Padmé Amidala segítségére siettek a Geonosisra. Bár a csatát túl élte, utána lelőtték azt a Republic Gunship-et, amin ő is volt, s meghalt. Sora Bulq és Eeth Koth szintén a hajón tartózkodott, de ők túlélték.

Sar Labooda:Sar Labooda a Chalactanról származó Jedi Lovag volt a Köztársaság utolsó éveiben. Nővére a Tanácstag Depa Billaba volt.

Gyermekkorában űrkalózok megölték a szüleit, ám őt és testvérét megkímélték. Ezután Mace Windu elhozta őt a Jedi Templomba.

Ő is elutazott Geonosisra, hogy segítsen a bajba került Jediken és Padmén. Bár végig bátran harcolt, Forma 5-ös fénykard-technikája kevésnek bizonyult, ugyanis meghalt a csatában.

Foul Moudama:Foul Moudama egy hím Talz Jedi mester és táborok volt a Klónok háborúja alatt. Egyszer azt a feladatot adták neki Shaak Ti-vel és Roron Corobb-al hogy védjék meg Palpatinet Grievous karmai elől. Foul úgy védte a kancellárt, hogy a kezében hordozta, másik kezével pedig megölte a Magnaguardsokat, Grievous testőreit. Bár hősiesen küzdöttek, Moudama karját, amiben a fénykardját tartotta és bal lábát levágta Grievous, és sikerült elrabolnia Palpatinet.

An`ya Kuro:An`ya Kuro egy rejtélyes Jedi mester volt a Köztársaság éveiben. Az Erő iránti alázatossága képp nevét Dark Woman-re változtatta. Egyik legfontosabb tette, hogy ő fedezte fel Ki-Adi-Mundi mestert a Cerea bolygón, és tanította is a későbbi Tanács tagot. Nem hétköznapi tanítási módszerei voltak, amik sokszor aggodalommal töltötték el a Tanács tagjait.

Tanította Aurra Sing-et, akiből később fejvadász lett, ott hagyva a Jedi rendet. A Klónok háborúja előtt száműzetésbe vonult, hogy meditálhasson, értékelhesse eddigi teteit. Ám a háború alatt visszatért a Jedi rendhez. A háborút túlélte, a 66-os parancs idején azonban elmenekült. Később, a 66-os parancs után jó 19 évvel talált rá Vader, és legyőzte Ki-Adi-Mundi és Aurra Sing mesterét, An`ya Kurót.


Üzenőfal


Név:

Üzenet:Ingyenes honlapkészítő
Profi, üzleti honlapkészítő
Hirdetés   10
Végre értem amit angolul mondanak nekem, és megértik amit mondok.

KÖSZÖNÖM NOÉMI!