Bejelentés


Star Wars minden mennyiségben!


Ingyenes Angol online nyelvtanfolyam kezdőknek és újrakezdőknek. Ráadásul most megkapod ajándékba A Hatékony Angol Tanulás Titkai tanulmányom.


Keresés a honlaponLinkek

A többi, bal oldali felsorolásból kimaradt Jedik, akik a Tanács tagjai voltak:

Saesee Tiin:


Saesee Tiin egy híres hím iktotchi Jedi Mester volt, a Jedi Tanács tagja. A Galaktikus Köztársaság Hadseregében szolgált a Klón Háborúk idején.

Tiin mikor megérkezett a Jedi Templomba, már képes volt használni az Erőt.

Seasee Tin bár remek padawan volt, nem fogadott maga mellé tanítványt.

Tiin mester remek pilóta volt, sokszor ennek köszönhették életüket jedi társai. Ezért legizgalmasabb küldetéseit különleges gépében, a Sharp Spiralban élte át.

Seasse Tint az Uralkodó ölte meg, amikor Windu, Kit Fisto, Agen Kolar és ő próbálták elfogni a császárt. Seasse volt a második Agen Kolart követően, aki meghalt.


Even Piell:Even Piell egy lannik Jedi mester,és a Jedi Tanács tagja volt a Galaktikus Köztársaság hanyatlása idején.

Even Piell-t szeparatista csapatok ölték meg(akik betörtek a Jedi Templomba), de még utolsó leheletével odakiáltott Nick Rostu-nak, aki a Jedi rend egyik jó barátja volt, s megkérte, hogy lokalizálja a szükséges dolgokat, hogy az akció sikerülhessen. Mindezt úgy mondta Piell, hogy tudta, másodperceken belül meghal. Rostu bólintott, Piell pedig nyugodtan, hősként halt meg.

Yarael Poof:Yarael Poof egy quermian Jedi mester volt. A Jedi Nagytanács egyik megbecsült tagjaként szolgálta a Galaktikus Köztársaságot. Padawanja Roron Corobb volt. Fénykard helyett szívesebben használt elmetrükköt.

Poof a gondolati trükkök mestere volt és azzal vezette félre ellenfeleit,hogy hamis képeket és gondolatokat ültetett az elméjükbe.

A Tanács tudomására jutott,hogy Khorda a Seylotton egy olyan fegyvert talált ami egy egész bolygót képes elpusztítani. Minden Tanácstagot elküldtek egy bolygóra,hogy vigyázza azt. Oppo Rancisis az Alderaanra Eeth Koth a Korréliára ment. Mace Windu a Coruscant védelmét vállalta de Poof szeretett volna ottmaradni mert szerinte Khorda serege zavart fog okozni az Erőben és ezt ő innen könnyeben megérzi. A tanács egyetértett. Nem kellett sokáig várnia és zavar támadt az Erőben ami Coruscant alsó szintjein keletkezett. A Jedi mester elindult,hogy utánanézzen,nemsokára találkozott egy fiúval akit orgyilkosok kergettek, de ő sikeresen elüldözte őket ezzel megmentve a fiú életét. Nemsokára Coruscant egyik központi energiaellátó telepénél megtalálta Khordát és az embereit. Megadásra szólította fel őket. Ekkor megjelent két fejvadász akik szintén ezt követelték. Khorda emberei azonban tüzet nyitottak és erőszakra kényszerítették a Jedit. Poof és a két fejvadász Jango Fett és Zam Wesell legyőzték a terroristákat és épp hatástalanítani készültek a fegyvert amikor Khorda leszúrta Poofot, Jango azonnal lelőtte a támadót. Poof túlélhette volna a támadást de utolsó erejét is a közelgő katasztrófa elhárítására használta. Bár ő meghalt,de megmentette több milliárd élőlény életét

Oppo Rancisis:Oppo Rancisis egy thispiasi jedi mester volt a Klónháborúk idején. Mestere Yaddle volt, s Rancisis rövid időn belül mester lett.

186 évvel a Yavini csata előtt Rancisis húgát meggyilkolták, akkor fogadta meg, hogy Jediként megakadályozza, hogy több ilyen előfordulhasson. Rancisis elméje rettentő erős volt, sokszor az ő tanácsaira (is) hagyakoztak csaták előtt.

Legtöbb dolgát a Coruscanton végezte, de ott volt Kamino védelménél, és a Geonosisi csatában is részt vett.

Tudomására jutott, hogy a Szeparatisták megtámadták a Saleucamit. Ezért néhány Jedivel, és három csapat klónnal oda sietett. Meditációját végezte, amikor Dooku tanítványa, a frissen átállt Sora Bulq megölte. Halálakor eggyé vált az erővel.

Yaddle:Yaddle ugyanabból az ismeretlen fajból származott, mint Yoda. Erős mester volt, sok tanítványa volt, legfőbbekk Oppo Rancisis és Yarael Poof, akik mindketten tanácstagok voltak. Yaddlenak érdekes, narancssárga lézerkardja volt.

Ideje nagy részét a Coruscanton töltötte, de oktatott Jedi lovagokat a Kamparason lévő Jedi kiképzőközpontban is.

Egy yinchorri csapat támadást indított a Jedi Templom ellen, s sokak között Yaddlénak is köszönhetően sikerült megvédeniük a Jediknek.

Yaddle Anakin Skywalker és Obi-Wan Kenobi társaságában a Mawanra utazott, hogy visszállítsák a törvényes rendet a bolygón. Akkor halt meg, amikor Naatan városának lakói veszélybe kerültek egy halálos biológiai fegyver miatt, Yaddle feláldozta magát, és az Erő segítségével megállította a Granta Omega által létrehozott fegyvert. Halálakor 483 éves volt, tehát Yodához képest "fiatal".

Eeth Koth:Eeth Koth egy zabrak Jedi mester volt, a Jedi Nagytanács tagja a Jedi Rend utolsó éveiben.

Miután megtudta, hogy Qui-Gon Jinn gyilkosa egy zabrak volt, Koth felkerekedett, hogy megtudjon valamit a személyazonosságáról, de végül nem járt sikerrel. Az Ashaar Khorda krízis alatt vállalta az Alderaan védelmét.

Érdekes, hogy Grievous egyszer elfogta Koth mestert, de Anakin, Obi-Wan és Adi Gallia kiszabadították őt.

Agen Kolar:Agen Kolar Eeth Koth-hoz hasonlóan, a zebrak fajból származott. A geonosisi csatában is harcolt, és túlélte. Kolar nagyon gyorsan tanult, és elég fiatalon a Rend kiváló tagja lett. Mace Winduval nagy barátságban állt, a koruni mester volt a kardforgató-mestere.

Palpatine ölte meg, méghozzá elsőként a négy jedi közül, bár a könyvben úgy írják, hogy előbb Seasse Tiin halt meg, nem pedig Kolar.

A zabrak faj érdekessége, hogy egyáltalán nem éreznek fájdalmat. Így azt sem érezte meg, mikor Sidious megölte őt. A könyvben halála előtt még fel is kiált: "Ez nem fáj!" És fájdalom nélkül hal meg a mester.

Stass Allie:Stass Allie a Thilothról származott, Adi Gallia unokatestvére volt.

Stass Allie fiatalkora jediként unokanővére Adi Gallia mester árnyékában telt, arra vágyott, hogy több legyen Gallia unokatestvérénél.

Stass Allie a Coruscanton volt, amikor a szeparatisták megtámadták azt. Ő és Shaak Ti voltak kirendelve a főkancellár védelmére. Miközben Palpatinet keresték, belefutottak Padmé Amidala, Bail Organa és Mon Mothma triójába a Szenátusi Épületnél. Allie felajánlotta nekik a siklóját, hogy el tudjanak menekülni, cserébe megtudta a főkancellár tartózkodási helyét. A jedik végül megtalálták őt az 500 Republica-beli apartmanjában őrökkel körülvéve. Sürgették, hogy menjen biztonságos helyre, amikor Grievous tábornok az ablakot széttörve megérkezett. Allienek és Tinek sikerült kimenekítenie a főkancellárt, és Grievious végigüldözte őket a városon, míg meg nem érkeztek a titkos bunkerbe. Grievous azonban itt átverte őket. Míg a két Jedi mester a bejáratot őrizte, a kiborg tábornok egy másik úton bejutott, és végzett Palpatine őreivel. Amikor a jedik rájöttek a trükkre, berohantak az épületbe, de addigra Grievous sikeresen elrabolta a főkancellárt.

Halála a 66-os parancs idején történt, amikor is a Saleucami bolygón járőrözött, s klóncsapatai, akik mindaddig fedezték őt, megölték.
Depa Billaba:Depa Billaba egy chalactan Jedi mester volt. Szülei halála után Mace Windu magával vitte, s padawanjaként fogadta. A Tanács tagja lett. A Klón Háborúk alatt fontos feladatokat végzett, ám a Régi Köztársaság bukását nem tudta elviselni, s átállt a Sötét oldalra. De még volt benne annyi jóság, hogy kómába ejtette magát, ezzel pedig tulajdonképpen megvédte a Rendet még egy csapástól.

Coleman Trebor:Coleman Trebor egy vurk Jedi mester volt. Yarael Poof helyét vette át a Tanácsban, miután Poof meghalt. Ám Treborra is jellemző volt az, ami Poofra: fénykardja helyett szívesebben használta az eszét, így inkább diplomáciai úton próbálta megoldani az ügyeket. Részt vett a Geonosisi csatában, de ott meghalt, hisz Jango Fett lelőtte őt. Helyét a Jedi Tanácsban Kit Fisto vette át.

Coleman Kcaj:Coleman Kcaj egy Ongree származású Jedi mester volt. Részt vett a Klónok Háborújában, a Jedi Tanácsban Oppo Rancisis helyét vette át. Kcaj halálának körülményei ismeretlenek. Nincsenek feljegyzések arról, hogy meghalt a 66-os parancs alatt, így az is elképzelhető, hogy elrejtőzött a Birodalom, és Darth Vader tanítványa, Galen Marek elől, aki egyébként szintén a 66-os parancs után elbújt Kazdan Paratust is megölte./p>

Tyvokka:Tyvokka egy wookie(vuki-mint Chewbacca) Jedi mester volt, a Klasszikus Köztársaság ideje alatt szolgálta a Galaktikus Köztársaságot. Sárga fénykardja volt. Tyvokka tiszteletbeli tanácstag volt, jó mesteri képességekkel, ezért rengeteg padawant tanított. Leghíresebb tanítványa Plo Koon. Legfőbb képességei voltak a jövőbe látás, és bármilyen helyzetben fel tudta becsülni a helyzetet, hogy eldöntse, mi a helyes teendő. Ezért döntött úgy Valorum főkancellár, hogy magával viszi Tyvokkát tárgyalni Nute Gunray-el, azért, hogy békét kössenek. Még velük tartott Obi-Wan Kenobi és Qui-Gon Jinn, valamint Valorum tanácsadója, Adi Gallia.

Ám mielőtt beszélhettek volna Gunray-vel, a Szakadárok egyik vezetőjével, Laco Stark-al találták szembe magukat. Tyvokka ugyan szembeszállt Starkkal, de Gunray egyik fejvadász-droidja lelőtte őt. Ezután Tyvokka tanítványa, Plo Koon bosszút állt mesteréért, hisz legyőzte Starkot. Tyvokka helyét a Jedi Tanácsban Plo Koon vette át.

Micah Giiett:Micah Giiett a Jedi Nagytanács tagja volt a Nabooi csata előtt egy évig. Közeli barátja volt Plo Koon-nak. Különleges Jedi-trükkjei voltak, amiket az idő múlásával átadott a padawanoknak. Híres mondata, hogy ,,Ha az ember ismeri az Erőt, a szerencsejátékokból akár meg is élhet. " Giiett-nek két sárga fénykardja volt, ezért mindig olyan küldetést keresett, ahol ennek hasznát vehetné.

Elkísérte Plo Koont, Lilit Twoseast és padawanját, K`Kruhkját a Yibikkoror-ra. Ám az űrben megtámadták őket, így már a levegőben elkezdődött a harc. Miután leszálltak, folytatódott a yinhorriak akciója. A hosszú harc közepette Micah-ot hátulról lelőtték. Még halála előtt nem sokkal, Bultar Swan kiképzését vállalta el Giiett, de megkérte Plo Koont, hogy fejezze be a tanítást. Micah helyét Ki-Adi-Mundi vette át a Tanácsban.

Üzenőfal


Név:

Üzenet:

Ingyenes honlapkészítő
Profi, üzleti honlapkészítő
Hirdetés   10
Végre értem amit angolul mondanak nekem, és megértik amit mondok.

KÖSZÖNÖM NOÉMI!