Bejelentés


Star Wars minden mennyiségben!


Ingyenes Angol online nyelvtanfolyam kezdőknek és újrakezdőknek.
+
Ingyenes tanulmány:
10 megdöbbentő ok, ami miatt nem megy az angol.
Keresés a honlaponLinkek

Darth Revan és Darth Malak karaktere legfőképp azoknak lehet ismerős, akik játszottak a Knights Of The Old Republic-kal.


Revan egy rejtélyes Jedi lovag, tábornok, és A Revansiszta is volt egyben. Mint karizmatikus vezető, híres taktikus és tapasztalt stratéga győzelemre vezette a Galaktikus Köztársaságot a Mandalóriai Háborúban.

A háború után, visszatért a Perifériáról mint A Sith Sötét Nagyura Darth Revan néven és a Köztársaságra zúdította a teljes flottáját, kirobbantva ezzel a Jedi Polgárháborút. Miután sikert-sikerre halmozott, létrehozott egy nagyon erős Sith Birodalmat, amely nyugodtan elfoglalhatta volna a Köztársaságot, ám ezt a tervet két és fél év háborúskodás után meghiúsította a tanítványának, Darth Malaknak az árulása és Revan foglyulejtése a Jedi Rend által.

Bár Revan életét megmentette Bastila Shan közbelépése, az elméje súlyos sérüléseket szenvedett. A Jedi Tanács képtelen volt - talán nem is akarta - visszaállítani Revan tudatát;helyette beprogramoztak neki egy újat: egyet,amely a Köztársasághoz láncolja. Bár megtudta, hogy ki is ő valójában a Sithek elleni harc alatt, de elutasította a múltjában rejtőző gonoszt, legyőzte Malakot és véget vetett annak a háborúnak amit saját maga robbantott ki.

Egy évvel később újra a Periféria felé vette útját. Revan régi mestere, Kreia szerint a terve a Galaxis megszállására csak egy része volt egy nagyobb tervnek, amelyben egy sokkal nagyobb fenyegetéstől akarta megóvni a Köztársaságot: az "Igaz Sithtől". Ezzel azt sugalmazta, hogy Revan egy egyedüli küldetésre ment, hogy legyőzze őket egyszer és mindenkorra.

Kreia volt az első, aki elvállalta Revan képzését a Jedik művészetében, és Deesra Luur Jada állítása szerint Revant a Dantoonie bolygón képezte.

Idővel Revan elhagyta az első mesterét és számos más mestertől tanult, a már említett Zhartól, Dorak mestertől és Arren Kaétől. Hogy ez idő alatt mit tanult, azt pár évvel később Mical elmondta: Revan mélyrehatóan kereste az Erő kötelék folyamatának elsajátítását számos más erő megtanulása mellett. Bár végül Revan visszatért az első mesteréhez, Kreia szerint csak azért mert "rájött hogy a Jedik már semmi többet nem tudnak tanítani neki—azt kivéve, hogyan hagyhatná el őket örökre".

A jedi mesterek véleménye az, hogy bár egy nagyon ígéretes padawan volt, Revan makacs, büszke és túl tudásvágyó volt ahhoz hogy elutasítsa a sötét oldalt.

A Köztársaság és a Mandalóriaiak korai peremvidéki csetepatéi alatt Revan — immár mint ismert, erős és karizmatikus Jedi lovag — meg akarta győzni a Jedi Rendet a háborúba való beavatkozásról. Bár először javaslata süket fülekre talált, a Köztársasági Média elkeresztelte a "Jedik Kereszteslovagjának", ezzel Revan tekintélyt szerzett. Az első Jedi, aki mellészegődött az ügyében az Alek volt, aki segített Revannak további Jediket megnyerni.

YE 3,964 vége felé Revan, akit már tiszteletből mesternek szólítottak a követői, eldöntötte hogy a mandalóriai frontra utazik a Jedi Tanács akarata ellenére is, hogy felderítse az ellenséges vonalakat. Az úton a követőivel megálltak Tarison. A Lucien Draayjel való ismeretségében bízva Revan remélte, hogy Jediket tud toborozni az ügyének a helyi akadémiáról. Ám sem Draay mester, sem a többi Jedi nem akart — vagy nem engedték nekik — hogy csatlakozzanak Revanhoz.

Taris elhagyása után Revan a követői nagy részét a Suurja bolygón hagyta, míg ő az Onderonon és a Dxunon nyomozott. Bár Revan a Tanács elé tárta a zavaró körülményeket, amit felfedezett nem sokkal a háború első rohamai után, a Tanács újra elmondta neki hogy a Rendnek "nincs helye" a háborúban és elküldte Revant egy küldetésre, amelyben ki kellett szabadítania azokat a követőit akik fogságba estek A negyedik Suurja-i csata során. Ahogy elhagyta a Tanács üléstermét, Revan találkozott még egyszer Lucien Draayjel, és egy rövid szócsata után, mely a meghatározatlan "igazságról" szólt, Revan elindult hogy teljesítse küldetését.


Csakhogy Revan "tanítványait" kimentette két Jedi lovag, Zayne Carrick és Rohlan Dyre a szadista Demagol kísérletei elől. Mikor Revan egyesült a követőivel, folytatta a Mandalóriaiak elleni harcot...de másképp mint ahogy azt azelőtt tette. Amíg azelőtt legjobb esetben is csak kíváncsiak voltak az eredményeire, a nagy háborúban ünnepelt, közszájon forgó híresség lett. Ahogy nőtt a Revansiszta mozgalom, úgy állította be Revant a Köztársasági média mint egy megmentő kereszteslovagot, akit a tétlen Jedi Tanács igazságtalanul figyelmen kívül hagy. Először még mint a "Revansiszta vezetőként" hivatkoztak rá, nem sokkal később már új nevet adtak neki: A Revansiszta.

Revan továbbra is a Galaxist járta ezalatt, elvitte a Jedi beavatkozásról szóló üzenetét mindenkinek aki hajlandó volt őt meghallgatni. A Serocco-i csata alatt Revan Alekkel a Cathar bolygón volt, ahol — sok más Jedivel egyetemben — megérezte hogy a Serocco bolygón több ezren halnak meg a mandalóriai bombázások miatt. A fájdalom miatt, amit érzett, csak ennyit tudott mondani a barátjának: "Érzem".

Kis idővel később, Revant meghívták egy licitálásra ahol Arkoh Adasca a szuperfegyvereit el akarta adni Revan a Jedi Renden belül egyre népszerűbb frakciójának. Mivel Revan nem tudott megjelenni mivel máshol intézte az ügyeit, elküldte Alekot maga helyett.Ahogy a Mandalóriai Háború folytatódott, a Köztársaság a Jedi Tanács segítségét kérte. A Tanács, épphogy kilábalva az Exar Kunnal való háborúból, visszautasította a kérelmet, egy nagyobb veszélytől félve. Revan és követői viszont nem.

A cathari csata szörnyű részletei bejárták az egész Galaxist, és — számos évvel a történtek után — Revan a hasznára fordította őket. A Jedi egy sajátos lázadást hajtott végre: nem vette figyelembe a Tanács parancsát és Jediket kezdett toborozni. Már nem a Jedi beavatkozás mellett érvelt, hanem be is avatkozott. Mint mindig, Alek volt az első aki a barátja mellé állt, de rajta kívül több száz Jedi csatlakozott a Revansisztához.

Revan belépése fordulópont volt a háborúban. Briliáns katonai stratégiái és taktikái Alek bátorságával és félelmetes elszántságával fűszerezve a Galaxis hőseivé tették őket. Sikert sikerre halmozva egyre feljebb léptek a Köztársaság ranglétráján, olyannyira, hogy a teljes köztársasági flotta harmadát rájuk bízták. Revan az új hatáskörével élve elkezdte a Köztársaság seregeinek irányítását és elkezdte visszaszorítani a mandalóriai hadakat.

Alekkel együtt felszabadították Tarist, megküzdöttek Cassus Fettel — aki a Mandalór legfőbb stratégistája volt — Jaga Csomójánál, és megsemmisítette a mandalóriai hadak nagy részét az Althiron.

régi életéről mit sem tudó "új" Revan-t befogadta a Dantooineon tartózkodó Jedi tanács és megbízták egy küldetéssel. Revan és mestere Bastila Shan (aki később a szerelme lett), megtalálták egy ősi templom romjait,ahol egy Csillagtérkép volt,ami a Csillagkohóhoz vezet, de csak ha minden darabja megvan. A Jedi tanács elküldte Revan-t,hogy találja meg az összes térképet és menjen el a Csillagkohóra. Revan,és társai (útközben csatlakoznak hozzá) megtalálták az elrejtett Csillag térképeket,s közben Revan megtudta az igazságot önmagáról.


A Csillagkóhó,nem más,mint egy ősi nép, a Rakaták legmodernebb alkotása.A Csillagkóhó,egy elrejtett,hatalmas gépezet,amit a sith Malak Nagyúr (Revan egykori tanítványa) elfoglalt.Revan történetében:Revan tanítványa lett Malak,és a Dantoinon ráleltek,egy misztikus romra,amelynek belsejében egy Csillagtérkép volt. Minden bolygón felkutatták ezeket a térképeket,amik,mint egy nagy puzzle darabjai, összeálltak és megmutatták a Csillagkóhó relytekhelyét. Mikor Revan társaival megtalálja a Csillagtérképeket,elmegy a Csillagkóhóhoz. De előtte,Bastilia Shan-t,az ígéretes jedi-t (aki harci meditációjával legyőzte az egykori Revan-t) Malak,a Sötét oldalra vonzza.A Csillagkóhón Revan végleg eltaszítja régi énjét,legyőzi Bastiliát(és utána visszatériti a világos oldalra) és Malakot,de közben megtudja,hogy a Csillagkóhó nem csupán egy gép.Hanem egy élőlény,ami elnyeli a Sötét Erőt. Revan legyőzi régi tanítványát,és társaival elpusztítják Csillagkóhót. Ezekután Revant és társait a legrangosabb Köztársasági érdemrenddel,a Bátorság Kereszttel tűntetik ki.Egy évvel később Revan legtöbb emléke visszatért, s így az Igazi Sith fenyegetésére is újra emlékezet. Ezért elhagyta az ismert világokat, hogy megkeresse és végleg legyőzze az Igazi Sitheket.

Revan elhagyta az ismert galaxist, és az Ismeretlen Régiók felé vette útját. Kreia szerint azért, hogy legyőzze az igaz Sitheket. Egy másik fontos Jedi személyiség, a Kitaszított (v. Számkivetett) szintén Revan útjára lépett. Revan mindent itthagyott: barátokat, szerelmét (Bastilát), a Köztársaságot. Hollétéről vagy állapotáról semmit sem tudni.
Alek Squinquargesimus(Darth Malak) egy Jedi Lovag volt a Mandalóriai Háború alatt. Ismerősei Sqintnek becézték. Később a háború végén átállt a sötét oldalra és új neve Darth Malak lett. A Mandalóriai Háború alatt Alek hatalmas tiszteletet vívott ki, mint egy félelmetes erejű harcos, aki habozás nélkül nekiront a veszélynek. Jó barátságot kötött Zayne Carrick padawannal, akinek segített keresztülhúzni a Jedi Szövetség terveit nem sokkal azelőtt, hogy fölvette a Malak nevet. Ezek után elkezdett egyre közelebb sodródni a sötét oldalhoz, végül teljesen elcsábították a Sith tanítások, melyeket legközelebbi barátja, Revan ismertet meg vele. A Mandalóriai Háború utolsó csatája után, ami a Sithek Malachor V nevű bolygóján zajlott, Revan és Malak ráveszi a Revansisztákat és a velük tartó köztársasági erőket, hogy segítsenek lerakni az alapokat a nem sokára megszülető új Sith Birodalomnak.

Mint Revan kiválasztott tanítványa, Darth Malak segített mesterének megtalálni a Csillagtérképeket, amik elvezettek egy ősi Rakata szuperfegyverhez, a Csillagkohóhoz. Egy évvel azután, hogy Revan és Malak eltűntek az ismert űrből, visszatértek és háborúra kényszerítették a Köztársaságot. Eltökélték, hogy véget vetnek a Jedi Rend "zsarnokságának". A háborúban Malak teljes alsó állkapcsa el lett távolítva egy fénykardcsapással, amelyet maga Revan indított, ezzel arra kényszerítve őt, hogy egy nagy fém protézist viseljen, amely eltakarta azt, ahol régebben még az állkapcsa volt. Miután a Jedik elküldtek egy elit csapatot, hogy elkapják Revant és Malakot, Malak a mestere ellen fordult, és megparancsolta, hogy zászlóshajója minden fegyvere Revan hajójának hídját lője. Ezután meggyőződött arról, hogy egykori mestere meghalt, elvette annak köpenyét és vitathatatlanul ő lett a Sith Sötét Nagyura és vezetője, területet terület után foglalva. Ráadásul maga mellé vett egy tanítványt, Darth Bandont aki egykoron Jedi volt.

Nem telt el sok idő mire Malak rájött, hogy tévedett egykori mestere halálát illetően; egy év múlva feltartóztatta Bastila Shan Jedi Lovagot és az amnéziás Revant, akinek a személyiségét mint a Sötét Nagyúr a jedi tanács kitörölte, és egy olyan személyiséggel helyettesítette, amely hű a Köztársasághoz. Miután Malak felfedte Revan előtt, hogy ő volt az előző Sötét Nagyúr, Revan és Malak fénykardpárbajt vívtak, de Shan feláldozta magát, és hagyta, hogy Malak elfogja, ezzel lehetőséget adva Revannak és társainak a menekülésre. Malak ezután átállította a sötét oldalra Shant, aki egykoron igen nagy fenyegetést jelentett a számára. Bastila Shan Malak tanítványa lett átvéve Darth Bandon helyét, akit Revan és társai előzőleg megöltek. Most, hogy már Bastila csatameditációja is őt támogatta, Malak úgy vélte a Sith Birodalom legyőzhetetlenné vált. Mikor a Köztársasági Flotta megtámadta a Csillag Kohót a Rakata Prime napja felett, Revan átszállt az ősi űrállomás fedélzetére. Miután visszatérítette Bastilát a fény útjára, Bastila a köztársasági hadsereget erősítette csatameditációjával, ezzel megfordítva a harc eddigi állását. Eztán Malak és Revan újabb fénykardpárbajt vívtak, amely a Sötét Nagyúr halálával végződött. Ekkor uralma mint a Sötét Nagyúr véget ért, és a Köztársaság győzedelmeskedett.

Mikor a mandalóriaiak megtámadták a Köztársaságot Alek és Revan szükségesnek látta a támadó erők azonnali megsemmisítését, de a Jedi Tanács türelemre intette őket és szigorúan megtiltott minden megmozdulást a háborúval kapcsolatban, úgy érezték, hogy az igazi veszély még nem jött el. De Revant nem lehetett lebeszélni, mindketten túl óvatosnak találták a Jedi Tanács döntését. Alek volt az első, aki csatlakozott Revan mozgalmához-amint a Revansizmus néven ismernek-, de később sok Jedi követte. YE 3964-ben Alek egyike volt azon Jediknek, akiket kiválasztottak egy fontos szerepre a továbbra is dúló Mandalóriai háborúban. Az volt a feladatuk, hogy feltérképezzék a helyzetet a Peremvidéken, közvetlenül a mandalóriai invázió előtt. Revannal az élen, akit Alek tiszteletbeli "Mesterének" szólított Alek és Jedi társai elkezdték nyomozásukat a mandalóriai fenyegetéssel kapcsolatban, a Tanács szigorú tiltása ellenére.

Útjuk során a Külső Perembe megálltak a Tarison, azt remélve, hogy ott még több jedit toborozhatnak az ott lévő Jedi Templomból. Mialatt ott időztek, Alek megismerkedett egy Zayne Carrick nevű Jedivel, Lucien Draay mester padawanjaval. Lucien Draay Krynda Draay fia volt, aki egy titkos Jedi szervezet alapítója volt. A szervezetet Szövetségnek hívták, és arra esküdött fel, hogy minden eszközzel megelőzi a Sith visszatérését. Carrick megpróbált elkapni egy snivviai fekete piacost, aki Marn Hyerogryphnek hívtak. Az előző hét kísérlete arra, hogy elkapja Marnt mind meghiúsult. Ez a próbálkozás is balul sült el, és Aleknek kellett megmenteni Carrickot a zuhanástól. Ezután a két Jedi beszélgetni kezdett és az egyik témájuk a háború volt. A beszélgetésből kiderült, hogy nem csak a Jedi Főtanács vélekedik így a háborúról, hanem a tarisi Jedi tanárok is. Úgy gondolták, hogy a Jedik dolga a galaxis védelme a Sithektől. Alek emlékeztette Carrickot, hogy a Sith fenyegetése több mint egy évtizede elmúlt. Alek azt is mondta Carricknek, hogy valakinek néha be kell lépnie a sötétségbe, hogy megvédhesse a fényt. Alek ezután azt mondta, hogy több Jedire lenne szükség, akik úgy gondolkodnak mint ő, és megpróbálta, sikertelenül, beverbuválni Carrickot. Carrick azért utasította vissza az ajánlatot, mert Tarison az összes mester, beleértve Lucien Draayt is, úgy gondolta, hogy a Sithek a Jedik ellenségei, nem a mandalóriaiak. Alek kacagni kezdett ezen a kijelentésen és azt mondta, hogy a mandalóriaiak taposhatnának a mesterek torkán a bakkancsukkal, de ha azt akarnák, hogy komolyan vegyék őket, be kellene festeniük a fejüket és locsogniuk kéne a sötét oldalról. Carrick azonban több volt, mint ígéretes tanítvány. Alek úgy érezte, hogy a fiatal padawan fontos szerepet játszhatott volna a háborúban.

Valamikor még a revansiszták Tarisra érkezése előtt a Jedi Szövetség-melynek Carrick mestere, Lucian Draay is tagja volt- úgy hitte, hogy valamelyikőjük tanítványa át fog állni a sötét oldalra. Négy Jedi a csoportban, mindannyian jedi konzulok, látomást kaptak, melyben egy piros páncélzatú Sith Nagyúrat láttak vörös fénykardjával, aki felelős volt mind a négyük haláláért. Úgy vélték, hogy a piros páncélú Sith a padawanjaikat padawanját szimbolizálja, akiken éppen piros terepruha volt, amikor a látomás rátört a Jedikre. Így hát a Jedik nem sokkal azután, hogy a revansiszták elhagyták a Tarist megölték tanítványaikat, hogy megakadályozzák a Sith visszatérését, és a gyilkosságot Carrickra fogták, ezzel arra kényszerítve őt, hogy bujkáljon a Jedik és a hatóság elől.

Nem sokkal azután, hogy elhagyták Tarist, Revan otthagyta Aleket és társait a Suurja bolygón, míg ő az Onderon holdján, a Dxunon kutatott tovább. Durván egy héttel azután, hogy beszélt Carrickkal, Aleket elfogták a mandalóriaiak Suurja negyedik csatájában és a Flashpoint Állomásra vitték, ami egy köztársasági megfigyelőállomás volt, amíg a mandalóriaiak el nem foglalták pár hónappal azelőtt. Itt a kedvenc kísérleti alanya lett a szadista mandalóriai biológusnak, Demagolnak, aki a Jedik Erő képességeinek tulajdonságait kutatta.

Hetekkel később egy arkaniai nő, Jarael érkezett az állomásra, aki segített Carricknak kijátszani a Jedi mestereket Tarison. Alek azonnal észrevette, hogy a mandalóriaiak hibáztak, amikor Jedinek hitték őt. Mikor Demagol kijött, hogy elvigye Jaraelt, Alek tiltakozni kezdett és ragaszkodott ahhoz, hogy a biológus folytassa a vele való kísérletezést, mert még nem derített fényt az összes képességére, így megvédve Jaraelt a kísérletektől. Miután Aleket elhurcolták a cellából, Demagol nem akarta vesztegetni az időt és Jaraelt is tesztelni akarta a különleges arkaniai képességei miatt, de szerencsére Carrick és a Last Resort csillaghajó maradék legénysége, amely egy arkaniai férfié volt, akit Gorman Vandaryknak hívtak, megérkezett, hogy megmentse a nőt. Carrick úgy tett, mintha Rohlan Dyre, egy kivételes tehetségű mandalóriai elkapta volna, így átvette Jarael helyét. Mikor Demagol és Dyre előkerültek, bejelentették, hogy Carrick halott. Ezután a mandalóriaiakat rávették arra, hogy elhagyják az állomást úgy, hogy elhitették velük, hogy a Köztársaság rajuk ütött. A hamis támadást Marn Hierogryph irányította, aki ekkor már Carrick szövetségese volt. Ezután kiderült, hogy a Demagol, aki kijött a laborból valójában Carrick volt. Mielőtt ő és a többi kiszabadított Jedi megszökött volna, Alek mégegyszer megkérdezte Carrickot, hogy csatlakozna-e hozzájuk, de Carrick visszautasította azt mondva, hogy még valamit el kell intéznie. Alek elköszönt Jaraeltől és elvitte Demagolt Coruscantra, habár Demagol az út alatt bedrogozta magát és mély álomba merült, amelyből soha többé nem lehetett felébreszteni. Demagol őrült kísérleteinek következményeképp Alek haja soha többé nem nőtt vissza.

Ahogy a mandalóriai erők folytatták szőrnyű tetteiket, Revan egyre kevésbbé tudta visszafogni magát. Alek egyre több világot járt be, mint a Dantooine, és egyre több Jedit sikerült rábírnia, hogy csatlakozzon Revan egyre növekvő lázadásához. Alek, Revan és egy másik Jedi a Catharon voltak, hogy kinyomozzák az ottani mészárlás körülményeit, hirtelen mindhárman halált éreztek az Erőben, mert a mandalóriaiak éppen abban a percben mértek egy nukleáris csapást Seroccora.

A Catharra való utazást követően, Aleket az Omonothra küldték, mint Revan Jedi frakciójának egy meghatározó képviselőjét, hogy válaszoljon Lord Arkoh Adasca meghívására, aki az Adasca Ház nyolcadik ura volt és az Adascorp tulajdonosa. Alek indulása előtt több Jedinek is látomása volt arról, hogy az Adascorp milyen nagy szerepet játszhatna a folytatódó konfliktusban. Revan arra utasította Aleket, hogy vonja ki ezt az új veszélyforrást a forgalomból. Mikor Alek megérkezett az Arkaniai Örökség nevű zászlóshajóra, újra találkozott Jaraellel és Rohlan Dyrel, a mandalóriaival akivel a Flashpointon futott össze először. Beszélgetésük során Alek elmondta, hogy ő nem tudja elképzelni, hogy a Carrick elleni vádak igazak lennének. Jarael eztán megpróbálta elmondani, hogy Adasca bolond, de mielőtt belekezdhetett volna, Adasca megzavarta őket. Eztán Adasca feltárta tervét Alek előtt, exogorthokat, óriási kukacszerű lényeket akart romboló biológiai fegyverként felhasználni. Alek azt mondta, hogy ez túl nagy erő bármelyik ember kezébe. De amikor Adasca megkérdezte Aleket, hogy rábízhatná-e az exogorthokat a Jedikre, Alek határozottan kijelentette, hogy ez nem lenne rossz ötlet. Alek azt mondta Jaraelnek, hogy a revansiszták rengeteg szívfájdalmat és káoszt láttak az elkövetkező években, és ezért is küldte őt Revan erre a találkozóra. A köztársasági Saul Karath admirális azt mondta, hogy Alek nem nyilatkozhat a Jedik nevében, mert ő és Revanék csak szakadárok. Alek undora ekkor veszélyérzetbe csapott át és fénykardja után nyúlt, és bejelentette, hogy társaságuk érkezik.

Amint Mandalore, a Végső, a mandalóriaiak vezére megérkezett a hajóra, Alek altiválta fénykardját és felé vetette magát, hogy megölje, ezzel véget vetve a háborúnak. De Mandalore könnyedén a padlóra küldte egy csapással amelyet az újonnan készül fejszéjével mért a Jedire. Amíg Mandalore és Adasca a exogorthok áráról konzultáltak, Alek megpróbálta rávenni Saul admirálist, hogy vegye őrizetbe a mandalóriaiakat, de az nem akart kockáztatni a mandalóriaiak túlerejére hivatkozva. Mikor Adasca megütötte Jaraelt, amiért az a szavába vágott, Alek aktiválta fénykardját és Adasca torkához tartotta, figyelmeztetve őt, hogy soha többé ne merje megütni a nőt. Aztán kikapcsolta a fegyvert hagyva, hogy a tárgyalás folytatódjék. Hitetlenkedve hallgatta, hogy Mandalore sértetlenséget és védelmet kínál Adascanak az exogorthokért cserébe, Saul pedig köztársasági területeket ajánlott a fegyverért.

Mikor a mandalóriaiak átszálltak Karath perancsnokihajójára a "Bátorra" Zayne, Saul Karath admirális, Carth Onasi hadnagy és Dallan Morvis megszöktek a Deadweighttal, Onasi hajójával és átszálltak Adasca hajójára az Örökségre. Eztán Carrickot bebörtönözték előző mesterével Lucien Draayyel, akit a Jedi Szövetség egyik alapítója Haazen küldött, hogy járjon utána Adascanak, aki Draay egy régi barátja volt. Miután Draay és Carrick megsemmisítették az őket felügyelő HK-47 droidokat, csatlakoztak Onasihez és Dyrehoz, hogy együtt eszeljenek ki egy tervet Adasca megállítására. Alek Carrickkel, Draayyel, Onasivel, Karathtal, Jarellel, Dyrel és Morvisszal megszökött az Örökség megfigyelőterméből, amit a kiszabadult exogothok elnyeltek megölve ezzel Adascát. Carth, Karath és Morvis a Deadweighten menekültek el, a többieknek más hajót kellett keresniük, mert Aleket megsebesítették az egyik dokkban. Aleket sokkolta, hogy Draay megtagadta tőlük a szállítást csak, hogy eljusson Carrickhoz, de a Moomo Williwaw, az ithoriai fejvadászhajó érkezése megváltoztatta a helyzetet. Alek eztán együtt utazott Carrickkel Tarisra, hogy segítse az ottani Ellenállást.

Mikor a Williwaw megérkezett Tarisra, néhány mandalóriai a hajó kódját kérdezte le, mivel most ők birtokolták ezt a bolygót. Dyre megadott nekik egy kódot, ezzel rávéve a mandalóriai hajókat, hogy hagyják őket leszállni a bolygón. Alek azt tanácsolta Carricknek, hogy a mandalóriai ruha segítségével, amit Dyretól kapott a Flashpointon repüljön ki a hajóból. Carrick a hátrakétát használva el is hagyta a hajót, a többiek pedig a hajóval szálltak le a bolygó felszínére. Alek később párbajba bonyolódott Jaraellel, amit a lány meg is nyert. A kis játék közelebb hozta őket egymáshoz újra. Alek elmondta Jaraelnek, hogy a Jedik óvakodnak mindenféle érzelmi kapcsolattól a Nagy Sith Háború óta. Alek szerelmes volt Jaraelbe, de az vonakodott az Alek Adascanak tett kijelentése miatt. Alek azt mondta neki, hogy kérdezze meg önmagát, hogy jó-e ez az időzítés, vagy most nem akar kapcsolatot.

Alek Jaraellel és Dyrel leszállt a Jebble bolygóra, hogy megmentse Zayne Carrickot, aki elhagyta a Tarist egy jedi lovaggal és árnyék Celeste Mornéval, hogy felkutassanak egy ősi Sith Amulettet, amit Muur Talizmán néven ismernek. Ezen a bolygón a mandalóriaiak alapítottak egy bázist, és azt tervezték, hogy innen szállják meg az Aldereaant, de a rakghoul pestis, hála a talizmánnak, végigsöpört a bázison, mutáns rakghoullá változtatva a mandalóriaiakat, amik általában Taris Alsóvárosában éltek. Mikor Alekék elhagyni készültek a bolygót, egy mandalóriai flotta érkezett meg Cassus Fettel, a mandalóriaiak első számú stratégájával az élen. Carrick figyelmeztette őket a pestisre. Cassus elég komolyan vette a figyelmeztetést, éppen ezért, amikor a Williwaw elhagyta a bolygót, szőnyegbombázást rendelt el a bázison és környékén. Morn valószínűleg ebben a bombázásban vesztette életét. Ezután Carrick emlékeztette Aleket, hogy még tartozik neki egy szívességgel a flashpointi események miatt, így arra kérte Aleket és a hajón lévő többi embert, hogy segítsenek neki megállítani a Jedi Szövetséget.

Mielőtt újra szétváltak volna, Alek azt mondta Carricknek, hogy hozzon bizonyítékot a Jedi Szövetség tetteiről a Jedi Nagytanácsnak. Nem sokkal ezután Lucien Draay, Carrick előző mestere széket kapott a Nagytanácsban. Draay a többi mester előtt kijelentette, hogy Revan meglátása rossz- rossz a Köztársaságnak, és a Jediknek. Első megmozdulása az lett volna, hogy eltűntesse a revansisztákat, beleértve Aleket és minden szakadár Jedit.

Amíg a Sith műtárgyakat kutatták, amelyeket a Szövetség őrzött az Odryn bolygón, Carrick elmagyarázta, hogy Alek a Coruscanton van Shel Jelavannal, akinek testvérét a Szövetség ölte meg, s hogy ez is a terve része. Alekék egy holografikus üzenetet küldtek Vandar Tokarenak és Vrook Lamarnak a Coruscanton. Akárhogy is, a revansiszták letartóztatása ellenére Alek elment hozzájuk mint "Malak kapitány", és kék tetoválással díszítette a fejét, hogy még felismerhetetlenebb legyen. Alek és Shel egy kocsmában találkoztak Vrook és Vandar mesterekkel, hogy megbeszéljék a padawan mészárlás körülményeit. Megbeszélésük után elmentek arra a pontra, ahol találkozót szerveztek meg Carrickkal és Hierogryphel. Alek biztosította Zaynet, hogy tisztázni fogja a nevét. Lamar azt mondta, hogy ha nyíltan megvádolnák Krynda Draayt, a Szövetség egyik alapítóját, az súlyosan felzaklatna a Jedi Rendet, mert akkor minden mestert kötelezhetnénk arra, hogy felálljon és gyónja meg bűneit az egész Rend előtt. Ebben a percben Xavar mester, a Szövetség egyik tagja jelent meg és Zayne és Hierogryph torkához fogta fénykardját. Xavar azonnal a Jedi Tanács elé vitte Carrickékat és felajánlotta, hogy mindent elmond a Szövetség terveiről és tetteiről és elfogadja a neki kiszabott büntetést egy feltétellel, hogy Krynda Draay teljes mentelmi jogot kapjon a büntetések alól. Eztán a Tanács elküldte Aleket a revansisztákhoz egy utolsó figyelmeztetéssel. Alek ekkor azt mondta Jaraelnek, hogy megtartja a Malak nevet a háború végéig.

Miután Malak elhagyta Coruscantot, csatlakozott Revanhoz a Catharon, aki még mindig a mandalóriai mészárlás körülményeit vizsgálta. Nemsokára Revant és Malakot megtalálta Vrook mester és néhány Jedi. Mikor találkoztak Revannal, Malakkal és a velük lévő revansisztákkal, felszólították őket, hogy hagyjanak fel a szándékaikkal, mert a mandalóriaiak elleni segítség nem a Jedik dolga. A beszélgetés alatt Revan észrevett egy mandalóriai maszkot a lábai mellett, és ekkor az összes jelen lévő Jedi látomást kapott a cathari mészárlásról. Látták a mandalóriaiakat amint a tengerbe terelik a lakosokat miután már legyőzték őket. Egy mandalóriai nő, akié Revan szerint a maszk volt, odalépett Cassus Fetthez, a támadás vezetőjéhez és azt mondta, hogy nem kell mindenkit megölniük. De Cassus azt mondta, hogy a Cathar egy folt és ő ki fogja szedni ezt a foltot a galaxis vásznáról. Eztán parancsot adott minden cathar hím és a nő megölésére.

A látomás után Revan dühbe gurult és üvölteni kezdett, hogy a mandalóriaiaknak nem kellett megölniük az összes lakost miután már legyőzték azokat. Revan felfogta, hogy a nő tudta ezt, ezért fölvette a mszkját és azt mondta, hogy addig nem veszi le az arcáról, amíg van igazság és a mandalóriaiak meg nem semmisülnek. Eztán Vrook mester hivatalosan is kijelentette, hogy Malak és Revan megtorlást kap majd, amiért belekeveredtek a Mandalóriai Háborúba. Malakot és Revant nemsokára tábornokká léptették elő a Köztársasági hadseregben.


Figura:

Mindkét figura esetében jó munkáról beszélünk, talán Malak figurája jobb lett volna ha műanyag helyett gumiból késűl. Revan figurája a játékban látotthoz hasonló, Malak feje, a száját helyettesítő (mert nincsen szája) kis gyűrű remekre sikeredett.

Csak a 30th Anniversary kiadásban adták ki őket, s igen ritka darabnak számítanak.


Üzenőfal


Név:

Üzenet:Ingyenes honlapkészítő
Profi, üzleti honlapkészítő
Hirdetés   10
Végre értem amit angolul mondanak nekem, és megértik amit mondok.

KÖSZÖNÖM NOÉMI!